F1: Κρίσιμο τριήμερο για την Ferrari

Ημέρα αφιερωμένη στον Gilles Villeneuve

  • -
  • -

Η Ιταλική ομάδα θα φέρει ένα πολύ σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων στην Ισπανία το τριήμερο που μας έρχεται. Έφεραν κάποια τμήματα του πακέτου στις δοκιμές του Mugello και φάνηκε ότι όλα δούλεψαν μια χαρά. Πλέον είναι αισιόδοξοι ότι η αεροδυναμική σήραγγα τους δίνει σωστά δεδομένα.

 

«Πέρασα πολλή ώρα με τους μηχανικούς μας, και είναι αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να δούμε τι θα φέρουν και οι άλλοι», είπε ο Πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo στην Rai Sport και συνέχισε : «Αυτό που θέλω είναι ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο στην Ισπανία, και μετά μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το τι έχω ζητήσει γιατί έχουμε ένα ωραίο πρόγραμμα εξέλιξης μετά από την Ισπανία».

 

Όλα αυτά έγιναν σήμερα, ημέρα κατά την οποία συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου οδηγού Gilles Villeneuve στην πίστα του Zolder του Βελγίου. O γιος του Gilles Villeneuve, πρώην οδηγός της F1 και πρωταθλητής το 1997 Jacques οδήγησε το μονοθέσιο του πατέρα του. Παρόλο που ο Villeneuve δεν πήρε ποτέ το πρωτάθλημα ήταν ένας από τους μεγάλους του αθλήματος. Η μάχη του με τον Rene Arnoux στην πιστα του Dijon το 1979 για την δεύτερη θέση ήταν κάτι που συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες στιγμές του αθλήματος.

Θα σας συνιστούσαμε να διαβάσετε και τα δυο εκπληκτικά αθρα που βρίσκονται στο blog του φίλου δημοσιογράφου Peter Windsor ο οποίος είχε φιλική σχέση με τον Gilles Villeneuve.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...