F1: Όλα τα είδαμε στα προκριματικά

Hamilton, Rosberg και Hulkenberg η πρώτη τριάδα

  • -
  • -

Όλα τα είχαν αυτά τα προκριματικά. Ατυχήματα, κινητήρες, βροχή, ανατροπές, ποινές. Δεν θα θέλαμε κάτι καλύτερο για το απόγευμα. Ας δούμε εν τάχει τι έγινε στα προκριματικά του Αυστριακού GP.

 

Το πρώτο σκέλος είχε 3 «θύματα». Στην αρχή ήταν ο Sergio Perez ο οποίος είχε πρόβλημα με το πίσω δεξί μπράτσο της ανάρτησης που κατέρρευσε και τον έφερε εκτός διαδικασίας ενώ ο χρόνος του ήταν αρκετός για να περάσει στον Q2. Οι μηχανικοί της Force India δεν προλάβαιναν όμως να το επιδιορθώσουν για να τρέξει στο Q2. Ο επόμενος ήταν ο Kvyat ο οποίος βγήκε εκτός ορίων πίστας στην τελευταία στροφή, οι κραδασμοί όμως και στους δυο τροχούς έφεραν και σε αυτόν πρόβλημα στην ανάρτηση η οποία κατέρρευσε και σε αυτόν.

 

 

 

Όμως πρόβλημα είχε και ο Sainz. Όταν απομακρύνθηκαν όλα τα σπασμένα εξαρτήματα από το μονοθέσιο του Kvyat και έμπαιναν μέσα στην πίστα τα μονοθέσια για ένα τελευταίο γύρο η μονάδα ισχύος της Ferrari στην Toro Rosso είχε πρόβλημα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και ο Ισπανός.

 

 

Το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα με το τέλος του Q1 ήταν

 

 

Στο Q2 τον η βροχή έκανε την εμφάνισή της με αποτέλεσμα κάποιοι να κάνουν λάθος εκτίμηση και να μην περάσουν στο Q3. Η έκπληξη ήταν ο Pascal Werhlein με την Manor ο οποίος θα ξεκινήσει από την 12η θέση αύριο

 

 

 

Το Q3 ξεκίνησε με την βροχή να έχει σταματήσει και την πίστα να στεγνώνει γρήγορα. Η pole position άλλαζε συνεχώς χέρια και πλέον η απόφαση στο τέλος θα ήταν να δοκιμάσω με «φαγωμένα» ενδιάμεσα ή να βάλω στεγνά; Ο Hulkenberg αποφάσισε 4 λεπτά πριν από τέλος να βάλει στεγνά, με τον Massa και Hamilton να ακολουθεί. Τα στεγνά ελαστικά δούλεψαν στο τέλος και η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο γιατί όποιος περνούσε την γραμμή έπαιρνε την pole position.

 

Όμως ο Hamilton έδειξε την δύναμή του παίρνοντας την pole position μπροστά από τον Nico Rosberg και τον Nico Hulkenberg στην 3η θέση. Βέβαια οι Rosberg και Vettel έχουν και ποινή 5 θέσεων ο καθένας για αλλαγή κιβωτίου

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...