F1: Αυτή είναι η πρόταση της Red Bull Racing για την προστασία

Το νέο concept που δοκιμάστηκε στα ελεύθερα δοκιμαστικά

  • -
  • -

Η νέα πρόταση της Red Bull Racing για την προστασία του μόνου ακάλυπτου μέρους που έχει ένας οδηγός, το κεφάλι του, δοκιμάστηκε σήμερα στο μονοθέσιο του Ricciardo. Η λύση αυτή θυμίζει την καλύπτρα από τα μαχητικά αεροσκάφη με την διαφορά ότι το πάνω μέρος είναι ανοιχτό.

 

Η Red Bull Racing μας ενημέρωσε, δείχνοντας και το κατάλληλο υλικό, ότι η λύση αυτή δοκιμάστηκε αρκετά σε διάφορες περιπτώσεις, ενώ οι οδηγοί ήταν σκεπτικοί για αυτές τις λύσεις. Ο Hamilton δήλωσε ότι δέχεται το ρίσκο του να είναι εκτεθειμένος, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν εάν η συγκεκριμένη λύση θα μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις όπως βροχή ή περιπτώσεις που το τζάμι λερώνεται από λάδια ή άλλα υγρά.

 

Ο Ricciardo υπερασπίστηκε την λύση και τόνισε ότι θα πρέπει να δοκιμαστούν τα πάντα ώστε να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια. Το ίδιο κάνει και η FIA από την δική της πλευρά.

 

«Σε νυχτερινό αγώνα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως αντανακλούν τα φώτα. Θα πρέπει να τρέξουμε και άλλο με αυτό το τζάμι, αλλά η πρώτη εκτίμηση είναι ότι είναι καλό. Μπαίνεις μέσα, νιώθεις περίεργα και δεν σου μοιάζει νορμάλ. Είχα μια Ferrari μπροστά μου και έβλεπα τις γραμμές τους και τέτοιες λεπτομέρειες, έτσι η οπτική πλευρά του θέματος ήταν μια χαρά», είπε ο Ricciardo.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...