Ποιος είναι ο Marcel Mayer και γιατί μας ενδιαφέρει

Διαβάστε την ιστορία του

  • -
  • -

Το όνομα Marcel Mayer μάλλον δεν σας λέει κάτι. Ούτε το Marcel Τσιναφορνιώτης. Ο Marcel έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να μας πει και ένα πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά του.

 

Ο νεαρός Ελληνογερμανός οδηγός γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2001 στην Γερμανία. Ο πατέρας του Άκης κατάγεται από Στενίμαχο Νάουσας. Ο νεαρός Marcel από μικρός έτρεχε σε κάρτ όταν κάποια μέρα έτυχε και επισκέφτηκε την πίστα καρτ του Michael Schumacher στο Kerpen. Ο Schumacher βρισκόταν εκεί και είδε τον μικρό να κάνει εντυπωσιακά πράγματα στην πίστα. Πήγε στον πατέρα του Marcel τον Άκη και του πρότεινε να πάνε στο Βέλγιο ώστε να κάνει μια δοκιμή με την ομάδα KSM (Kaiser Schumacher Muchow) για να δει εάν μπορεί να ανταπεξέλθει.

 

Πράγματι ο Marcel πήγε εκεί και μετά από τις δοκιμές ο Schumacher τον προσέλαβε στην ομάδα του. Από το 2009 μέχρι το 2014 έτρεξε για την KSM με στόχο όταν γίνει 14 χρονών να περάσει στα μονοθέσια. Όμως τα πράγματα με τον Schumacher άλλαξαν μετά από το ατύχημά του.

 

Τι κάνει λοιπόν τώρα ο Marcel. Ο ίδιος επιθυμεί διακαώς να τρέξει με την ελληνική υπηκοότητα και την ελληνική σημαία. Η επιθυμία του αυτή βρήκε τοίχο από την Γερμανική ομοσπονδία, αλλά ακόμα χειρότερα από τους Γερμανούς χορηγούς του που ένας ένας άρχισαν να φεύγουν από δίπλα του. Έχει μείνει μόνο ένας. Εάν συνέχιζαν οι χορηγοί θα είχε ήδη ένα ποσό της τάξης των 70.000 Ευρώ.

 

Πριν από 10 περίπου μέρες έτρεξε με μια Formula BMW στο Lausitzring με στόχο να συμμετάσχει στο Asia Cup που θα γίνει στην πίστα της Μαλαισίας. Για το 2016 έχει σχεδιάσει να τρέξει στην Ασία ή την Ευρώπη με την Asia Formula 4 με ένα κόστος που φτάνει τα 180.000 Ευρώ.

 

Η λέσχη αυτοκινήτου Νάουσας έχει υποστηρίξει με ότι μέσο μπορεί τον νεαρό Marcel και συνεχίζει να το κάνει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...