Το Volvo V40 με κουστούμι Cross Country

Ένα Volvo για κάθε δρόμο

  • -
  • -

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, η Volvo παρουσίασε το νέο Volvo V40 Cross Country, ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει μοναδικά all-road και premium χαρακτήρα! Το εμπρός τμήμα του V40 Cross Country ξεχωρίζει από τον σκούρου χρώματος προφυλακτήρα με την ενσωματωμένη, χρώματος αλουμινίου ποδιά, τη γρίλια με το κυψελωτού σχήματος πλέγμα και τα κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος τη διαφορά κάνει ο σκουρόχρωμος προφυλακτήρας με την ενσωματωμένη χρώματος αλουμινίου ποδιά που διατίθεται και με τα διακριτικά στοιχεία Cross Country. Στο πλάι, το κάτω τμήμα διατρέχει ένα ίδιου χρώματος σκούρο πλαστικό που νοητά ενώνει τον εμπρός με τον πίσω προφυλακτήρα ενώ τον τόνο δίνουν και εδώ οι χρώματος αλουμινίου μαρσπιέδες. Το Volvo V40 Cross Country δείχνει – και είναι – υπερυψωμένο σε σχέση με το V40, με τον οδηγό να κάθεται 40mm πιο ψηλά.

Στις εκδόσεις βενζίνης μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά έχει ο 1.6 Τ4 των 180 ίππων, με κατανάλωση σε μικτές συνθήκες 5,5 l/100km και εκπομπές C02129 g/km. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο Powershift, επίσης έξι σχέσεων.

Ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά έχει επίσης ο γνωστός και δημοφιλής πετρελαιοκινητήρας 1.6 D2 των 115 ίππων. Η κατανάλωσή του σε μικτές συνθήκες είναι 3,8 l/100km που αντιστοιχεί σε 99 g/km για τις εκπομπές C02. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Ο πεντακύλινδρος δίλιτρος D4 κινητήρας των 177 ίππων. Προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις με 0-100 km/h σε 8,3'' με το αυτόματο κιβώτιο και 8,6'' με το χειροκίνητο. Η μικτή κατανάλωση είναι 4,4 και 5,2 l/100km με το χειροκίνητο και το αυτόματο κιβώτιο αντίστοιχα. Η εκπομπή ρύπων C02 για το χειροκίνητο και το αυτόματο κιβώτιο είναι αντίστοιχα 117 και 137 g/km.

Διαθέσιμος είναι επίσης ο ίδιος κινητήρας σε διαφορετική χαρτογράφηση και με την ονομασία D3, που αποδίδει 150 ίππους.
Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν start/stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, ανεξάρτητα αν συνδυάζονται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το V40 Cross Country διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση, διαθέσιμη αποκλειστικά με τον πεντακύλινδρο 2.5 Τ5 βενζινοκινητήρα των 254 ίππων. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η κατανάλωσή του σε μικτές συνθήκες είναι 7,8 l/100km στην προσθιοκίνητη και 8,3 l/100km στην τετρακίνητη έκδοση.

Για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία ιδίως σε απότομες αλλαγές ύψους, το νέο V40 Cross Country διαθέτει Σύστημα Ελέγχου Καθόδου (Hill Descent Control) στην έκδοση Τ5 που είναι εξοπλισμένη με τετρακίνηση. Το σύστημα αυτό ελέγχει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου κατά την κάθοδο σε επιφάνειες με μεγάλη κλίση.
Το 50% της παραγωγής της νέας έκδοσης του V40 θα πάει στην ευρωπαϊκή αγορά. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου. Η έναρξη της παραγωγής είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2012.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...