BMW Zagato Coupe

Πρεμιέρα στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este

  • -
  • -

Η χειροποίητη πρωτότυπη BMW Zagato Coupe αποκαλύφθηκε στην φετινή Villa d’Este Concours κοντά στη λίμνη Κόμο της Β.Ιταλίας. Πρόκειται για ένα one-off concept με σκοπό να κλέψει τις εντυπώσεις στην φανταχτερή εκδήλωση κλασσικών οχημάτων στη γείτονα χώρα.

Η συνεργασία BMW – Zagato έχει τις ρίζες τις στο μακρινό 1959, με το νέο δημιούργημα να πατά πάνω στην σημερινή Z4 Coupe, δείχνοντας την άποψη του ιταλικού οίκου για ένα σύγχρονο coupe υψηλής αισθητικής. Οι Γερμανοί θα σφυγμομετρήσουν τα βλέμματα προς την καλλίγραμμη Zagato Coupe, μαζεύοντας στοιχεία για ένα μοντέλο παραγωγής. Το αισθησιακό σχήμα του πρωτοτύπου διαθέτει κυρίως στο εμπρός μέρος άμεση συγγένεια με την Z4, με την σχεδίαση της οροφής (double bubble), και το πίσω μέρος να διαθέτουν πιο ξεχωριστή αισθητική. Μοναδικής έμπνευσης και σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ανακοινωθεί από την BMW, αλλά εικάζεται ότι κάτω από τη «μοδιστρική» τέχνη της Zagato κρύβεται η Z4 sDrive35i των 300+ ίππων. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...