Νέο Audi A1 Quattro

Τετρακίνητος πύραυλος με 256 ίππους

  • -
  • -

Τελικά η Audi δείχνει να έχει τα κότσια να βγάζει στην παραγωγή εκδόσεις που στόχο έχουν το συναίσθημα και λιγότερο τη λογική. Το τετρακίνητο λιλιπούτειο όπλο της μάρκας ακούει στο όνομα A1 Quattro και διαθέτει τα χαρακτηριστικά που περιμένει ο fun της σπορ οδήγησης: δύναμη, εμφάνιση, μοναδικότητα και κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Είναι το πρώτο τετρακίνητο supermini που θα βγει στην παραγωγή και θα έχει πλούσια εφόδια ώστε να γίνει με το καλημέρα συλλεκτικό. Οι μηχανικοί από το Ingolstadt θα χρησιμοποιήσουν το δίλιτρο μοτέρ από το S3 το οποίο θα αποδίδει 256 τουρμπίσια άλογα και 350 Nm ροπής που θα είναι διαθέσιμα από τις 2500 έως τι 4500 rpm. Στην πράξη και με δεδομένο το μικρό απόβαρο του Α1 θα έχουμε εντυπωσιακές επιδόσεις με 0-100km/h σε 5,7 sec και τελική 245km/h, ενώ από πλευράς ρύπων και κατανάλωσης τα 8,5 lt/100km δεν θα στεναχωρήσουν στη χρήση. Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά του μέρη, το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro του Α1 θα συνδυάζεται με 6άρι κιβώτιο και οι αναρτήσεις που αποτελούνται από γόνατα McPherson εμπρός και διάταξη τεσσάρων συνδέσμων πίσω θα εξασφαλίζουν τέλειο πάτημα στο δρόμο. Η κρεμαγιέρα θα έχει ηλεκτρουδραυλική υποβοήθηση και στα ηλεκτρονικά βοηθήματα θα υπάρχει φύλακας άγγελος το ESP με ειδικό sport mode που επιτρέπει μερικό παιχνίδι, αλλά θα υπάρχει δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης για τους μυημένους.

Από πλευράς εμφάνισης το A1 Quattro θα έχει όλα αυτά τα γνωρίσματα ενός αυθεντικού σπορ μοντέλου, όπως αεροδυναμικά βοηθήματα με ποδιές, πίσω αεροτομή και διαχύτη αλλά και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα για καλύτερη ψύξη. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η δερμάτινη επένδυση Nappa και κόκκινο γαζί στις ραφές και αλουμινένιες λεπτομέρειες στα πεντάλ, στον επιλογέα ταχυτήτων. Οι πωλήσεις του A1 Quattro θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2012 και θα υπάρχουν διαθέσιμα μόλις 333 αυτοκίνητα προς διάθεση.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...