Τι είναι καλύτερο στο χιόνι: Προσθιοκίνητο, πισωκίνητο ή 4x4; [video]

Το Tesla Model 3 Performance συνδυάζοντας 3 σε 1, μας δίνει την δυνατότητα να συγκρίνουμε τα 3 είδη μετάδοσης δίκαια και να βγάλουμε έναν νικητή

  • -
  • -

Οι περισσότεροι από εμάς, γνωρίζουμε τι σημαίνει όταν ένα αυτοκίνητο έχει κίνηση στους εμπρός, στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Η κίνηση στον εμπρός άξονα προσφέρει ασφάλεια, αφού είναι η πιο εύκολη στον έλεγχο, ακόμη και από έναν άπειρο οδηγό. Η κίνηση στον πίσω άξονα συνήθως χαρακτηρίζεται ως η πιο διασκεδαστική διάταξη, μιας και κάνει την πλαγιολίσθηση «παιχνιδάκι», εάν ξέρεις βέβαια πως να χειριστείς το αυτοκίνητο. Τέλος, η τετρακίνηση θεωρείται η πιο αποτελεσματική μετάδοση – και όχι αδίκως – καθώς προσφέρει την μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλα τα οχήματα που διαθέτουν εκτός δρόμου ικανότητες υψηλού επιπέδου, χρησιμοποιούν κάποιο είδος τετρακίνησης.

Πως μπορούμε όμως να συγκρίνουμε τα τρία είδη μετάδοσης δίκαια, για το ποιο είναι το ταχύτερο στο χιόνι; Χάρη στο προηγμένο σύστημα που βρίσκουμε στο Tesla Μodel 3 Performance, μία τέτοιου είδους σύγκριση είναι πιο δίκαιη από ποτέ, καθώς ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέσα από τις ρυθμίσεις, σε ποιον άξονα θέλει να περνάει η δύναμη. Κι άλλα συστήματα προσφέρουν την δυνατότητα επίδραση στην κατανομή της δύναμης στον πίσω άξονα ή και στους δύο, αλλά κανένα άλλο δεν επιτρέπει την επιλογή κίνησης 100% εμπρός, 100% πίσω και 50%-50%, όλα σε ένα πακέτο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ TESLA MODEL 3 PERFORMANCE

Εκμεταλλευόμενο λοιπόν αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό, το κανάλι Tyre Reviews στο YouTube πραγματοποίησε ακριβώς αυτό το τεστ. Σε μία χιονισμένη πίστα χειμερινών δοκιμών, ένα Tesla Model 3 Performance εξοπλισμένο με λάστιχα all season της Michelin, πραγματοποίεισαι τρεις χρονομετρημένους γύρους, έναν με κάθε είδος μετάδοσης.

Ποια ήταν τα αποτελέσματα; Πατήστε στο video που ακολουθεί για να δείτε:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...