Jeep Avenger: Όλα όσα γνωρίζουμε για την έκδοση 4x4

Το νέο, μικρό ηλεκτρικό SUV της Jeep προς το παρόν είναι δικίνητο, όμως σύντομα θα αποκτήσει και τετρακίνητη εκδοχή. Τι κινητήρα θα φοράει αυτή, και πότε την περιμένουμε;

  • -
  • -

Το Avenger είναι ένα ιδιαίτερο μοντέλο για την Jeep, καθώς στις περισσότερες αγορές διατίθεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό μοντέλο, με την Ελλάδα να περιλαμβάνεται σε αυτές. Σε κάποιες άλλες υπάρχει και έκδοση με βενζινοκινητήρα. Συγκεκριμένα, εκείνον των 1,2 λίτρων που έχει ο όμιλος Stellantis, ο οποίος αποδίδει 100 ίππους.

Επιπλέον, το Avenger είναι το μοναδικό μοντέλο της Jeep αυτή τη στιγμή που δεν μπορεί να αγοραστεί με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει, καθώς η Jeep έχει δηλώσει ότι θέλει να προσφέρει τετρακίνητες επιλογές σε όλα τα μοντέλα της. Το θέμα στην περίπτωση του Avenger είναι πότε θα γίνει αυτό, αλλά και ποιο θα είναι το κινητήριο σύνολο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/12c0c3ffe98981f8fc91b1847bc3ca73.jpg

Τι κινητήρα θα έχει το τετρακίνητο Jeep Avenger

Δεδομένου ότι η εταιρεία εστιάζει στον ηλεκτρικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι και το Avenger 4x4 θα ήταν ηλεκτρικό. Αυτό φαίνεται ότι δε θα ισχύσει τελικά, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις της Antonella Bruno, επικεφαλής της Jeep Ευρώπης, στο Auto Express.

Δείτε ακόμα: Jeep Avenger: Οι τιμές του ηλεκτρικού SUV στην Ελλάδα

Η Bruno είπε ότι πρώτα θα ξεκινήσει η εμπορική πορεία του ηλεκτρικού μοντέλου και μετά θα γίνει η παρουσίαση εκείνου που θα έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Δηλαδή, διαχώρισε το ηλεκτρικό Avenger από το 4x4. Αυτή η δήλωση ταιριάζει με τη σχετική φημολογία που υπάρχει, η οποία θέλει την τετρακίνηση στο Avenger να μην υλοποιείται αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά με ένα plug-in υβριδικό σύστημα. Ο θερμικός κινητήρας θα κινεί τον μπροστά άξονα, ενώ τον πίσω θα αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα 4xe της Jeep.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ef7c7f2662aa0ff7a099e5ad3c5d590a.jpg

Πότε θα δούμε το τετρακίνητο Avenger;

Αν και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις του μικρότερου μοντέλου της Jeep, η εμπορική του πορεία θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς υπάρχουν ήδη πάνω από 10.000 προπαραγγελίες. Αυτό δίνει το περιθώριο στους Αμερικανούς να καθυστερήσουν το Avenger 4xe, έτσι ώστε να μην ανάψουν το momentum.

Οι δηλώσεις της Antonella Bruno έρχονται και πάλι να ρίξουν φως, με την Ιταλίδα να λέει ξεκάθαρα ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τετρακίνητου Avenger θα γίνουν γνωστά μέσα στο 2023, όμως η παρουσίαση και η εμπορική διάθεση του μοντέλου θα γίνουν μέσα στο 2024.

Πηγή: AutoExpress

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...