Η Porsche ετοιμάζει ηλεκτρική Boxster

Στην παραγωγή η 918 Spyder plug-in

  • -
  • -

Η Porsche επιβεβαίωσε πως εξελίσσει την ηλεκτρική έκδοση της Boxster. Η γερμανική εταιρεία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε μια συνεχή ανάπτυξη green τεχνολογιών και μοντέλων, όπως τα Cayenne S Hybrid, 911 GT3 R Hybrid και 918 Spyder plug-in.

Όπως ανακοίνωσε η Porsche, στις αρχές του 2011 τρεις Boxster με ηλεκτροκινητήρα θα ξεκινήσουν δοκιμές εξέλιξης. Σύμφωνα με τον Michael Macht, Πρόεδρο και CEO της Porsche AG, ‘‘Είναι βέβαιο πως η μάρκα στο μέλλον θα διαθέσει στην αγορά ένα ηλεκτροκίνητο σπορ μοντέλο. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση θα έχει νόημα μόνο στην περίπτωση που θα προσφέρει επιδόσεις και αυτονομία αντίστοιχες των σημερινών σπορ μοντέλων’’.

Παράλληλα, η Porsche ανακοίνωσε πως πρόκειται να βάλει σε περιορισμένη παραγωγή την 918 Spyder plug-in που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην Γενεύη το 2010. Ο τοποθετημένος στο κέντρο κινητήρας σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα εξασφαλίζουν επιδόσεις επιπέδου supercar και εκπομπές CO2 μόλις 70 g/km, με τη μέση κατανάλωση να μην ξεπερνά τα 3 lt/100 km.

 

Green Porsche

Η Porsche Cayenne S είναι η πρώτη υβριδική Porsche και διατίθεται ήδη στην αγορά. Η υβριδική τεχνολογία της θα εφαρμοστεί το 2011 και στην Panamera S. Η 911 GT3 R Hybrid είναι εξοπλισμένη με ένα υβριδικό σύστημα ειδικά εξελιγμένο για αγώνες. Έχει ήδη τρέξει στον αγώνα των 24 Ωρών του Nurbirgring δείχνοντας τις δυνατότητές της, ενώ ετοιμάζεται για άλλους δύο αγώνες αντοχής στις ΗΠΑ και την Κίνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...