Νέα Citroen C4

Επίσημη πρεμιέρα στο Παρίσι

  • -
  • -

Η ολοκαίνουργια C4 παρουσιάστηκε πλέον κι επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το νέο μοντέλο ακολουθεί πιο συμβατική σχεδιαστική γραμμή, εκπέμποντας ωστόσο περισσότερη κομψότητα, στιβαρότητα και πολυτέλεια. Οι έντονες ακμές στο αμάξωμα προσδίδουν ένα πιο δυναμικό στυλ, ενώ εντυπωσιακά είναι τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω. Καλαίσθητη είναι και η χρήση χρωμίου.

Η Citroen κάνει λόγο για ιδιαίτερα ποιοτικά υλικά στο εσωτερικό, απαράμιλη ηχομόνωση και αίσθηση ασφάλειας στην οδήγηση. Οι διαστάσεις της νέας C4 είναι: 4,33 m μήκος, 1,79 m πλάτος και 1,49 m ύψος. Είναι δηλαδή 5 cm μακρύτερη, 2 cm φαρδύτερη και 3 εκατοστά ψηλότερη από το σημερινό μοντέλο. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 408 lt, τιμή από τις καλύτερες στην κατηγορία.

Έκδοση micro-hybrid

Ο green προσανατολισμός της νέας C4 αντανακλάται στους κινητήρες e-HDi με τεχνολογία micro-hybrid και σύστημα Stop & Start. Το αποτέλεσμα είναι οι εκπομπές CO2 στην πιο green έκδοση της γκάμας να περιορίζονται σε μόλις 109 g/km, τιμή που αναμένεται να πέσει στα 99 g/km σε μελλοντικές εκδόσεις. Η γκάμα των βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει τους γνωστούς 1.4 VTi, 1.6 VTi και 1.6 THP με ισχύ 95, 120 και 156 PS αντίστοιχα.

Άνετη και προικισμένη με τεχνολογία

Έμφαση έχει δωθεί στην άνεση και την ψυχαγωγία των επιβατών, με ευρύχωρα και άνετα καθίσματα, προσαρμοζόμενο χρώμα στον πίνακα οργάνων, πολλαπλές επιλογές σε πηγές ήχου, πληθώρα ρυθμίσεων στο air-condition, ήχο surround από το νέο ηχοσύστημα και εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ.

Παράλληλα, ενισχυμένο είναι και το τεχνολογικό προφίλ της νέας C4, χάρη σε συστήματα όπως το ηλεκτρονικό κιβώτιο EGS (Electronic Gearbox System), η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (hill start assist), το αυτόματο ηλεκτρικό χειρόφρενο, η προειδοποίηση για αθέλητη αλλαγή λωρίδας (Lane Departure Warning System) και οι προβολείς Xenon διπλής κατεύθυνσης. Επιπλέον υπάρχει και το σύστημα eTouch που, πέρα από τις υπηρεσίες βοήθειας που προσφέρει, δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να παρακολουθεί τις συνθήκες οδήγησης και την κατανάλωση, δίνοντάς του συμβουλές για το πώς να βελτιώσει την οικονομία καυσίμων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...