Νέο Nissan Qashqai και Qashqai+2

Σίγουρο μέλλον

  • -
  • -

Ανανεωμένο αισθητικά στο Ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της Nissan στο Paddigton της Αγγλίας η νέα γενιά Qashqai φιλοδοξεί να συνεχίσει την ιδιαίτερα πετυχημένη καριέρα του προκατόχου.

Πώς θα αναγνωρίσετε το νέο Qashqai; Εξωτερικά από το νέας σχεδίασης καπό, τον εμπρός προφυλακτήρα και τα νέα φωτιστικά σώματα τα οποία υιοθετούνται και στο Qashqai+2. Η εισαγωγή του αέρα στη μάσκα είναι βελτιωμένη για αποτελεσματικότερη ψύξη του κινητήρα αλλά και πιο δυναμική εμφάνιση.

Στο εσωτερικό, το ανανεωμένο Qashqai διαθέτει νέο πίνακα οργάνων και περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους για επιπλέον πρακτικότητα. Βελτιωμένη είναι κι η ηχομόνωση της καμπίνας χάρη στην προσθήκη ενός νέου πολλαπλών στρώσεων ηχομονωτικού υλικού στο χώρο του κινητήρα, αλλά και των νέων τσιμουχών του παρμπρίζ.

Επιπλέον αλλαγές στο σχεδιασμό του πατώματος του Qashqai έχουν βελτιώσει την ροή του αέρα, συμβάλλοντας παράλληλα στην μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης. Προσθέτοντας μια πιο λεία περιοχή στο πάτωμα κάτω από τον κινητήρα, επίπεδες ποδιές κατά το μήκος του αυτοκινήτου και βελτιωμένα καλύμματα γύρω από τους εμπρός και πίσω τροχούς, μειώθηκε ο συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης του Qashqai  από 0.34 σε 0.33.

Αναβαθμισμένη είναι και η απόδοση της ανάρτησης η οποία διατηρεί την μαλακή απόσβεση για άνεση στο ταξίδι.

Eco έκδοση

Στην υπάρχουσα γκάμα εισάγεται και μια νέα οικολογική έκδοση, η οποία θα έχει χαμηλές εκπομπές CO2. Το ECO Qashqai, θα εξοπλίζεται με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 λίτρων dCi, θα διαθέτει το σήμα Pure Drive της Nissan, αποτελώντας για το αγοραστικό κοινό ένα από τα πιο αποτελεσματικά και οικονομικά μοντέλα της Nissan.

Η μείωση του βάρους, η υιοθέτηση αεροδυναμικών πλαστικών καλυμμάτων στους τροχούς, σε συνδυασμό με την κατάργηση των θέσεων των φώτων ομίχλης, την χρήση ελαστικών με χαμηλή αντίσταση κύλισης και την αύξηση της τελική σχέσης μετάδοσης του κιβωτίου ταχυτήτων, μείωσαν τις εκπομπές C02 από τα 137 στα 129 g/km.

Τα στοιχεία ανανέωσης αφορούν και την έκδοση Qashqai+2, η οποία έχει μεγαλύτερο μήκος, είναι ψηλότερη από την απλή και είναι πιο πρακτική για όσους έχουν μεγαλύτερες μεταφορικές ανάγκες χάρης την τρίτη σειρά καθισμάτων η οποία αναδιπλώνεται όταν δεν χρησιμοποιείται.

Όλες οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή τετρακίνητες χάρη στο σύστημα ALL MODE. Από πλευράς κινητήρων οι βενζινοκίνητες έχουν κυβισμό 1.6 και 2.0 λίτρα και απόδοση 115 και 140 ίππους αντίστοιχα, ενώ οι διαθέσιμοι πετρελαιοκινητήρες  είναι 1.5 και 2.0 dCi λίτρων, με απόδοση 106 μέχρι 150 ίππους αντίστοιχα.

Από πλευράς τιμών οι δικίνητες των 1,6 λίτρων ξεκινούν από τα 19.080€ και φτάνουν τα 24.130€ με επτά εκδόσεις εξοπλισμού.

Οι δίλιτρες τετρακίνητες ξεκινούν από τα 26.830€ και φτάνουν τα 35.580€ ανάλογα το επίπεδα εξοπλισμού. Η φθηνότερη πετρελαιοκίνητη των 1,5 λίτρων που είναι αποκλειστικά δικίνητη τιμάται 22.040€ ενώ αντίστοιχα η τετρακίνητη δίλιτρη diesel ξεκινά από τα 28.990€.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...