7 νέα SUV φέτος από το Volkswagen Group

Παράλληλα με την εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων, ο γερμανικός όμιλος θα συνεχίσει να δίνει μεγάλη βαρύτητα στα οχήματα ελεύθερου χρόνου

  • -
  • -

Τα βήματα που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, με ορίζοντα το 2025, ανέλυσαν τα στελέχη του Volkswagen Group κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα του 2016. Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Matthias Muller, ο οποίος κλήθηκε να βοηθήσει το γερμανικό κολοσσό να ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανώδυνα τις παρενέργειες του dieselgate, η Volkswagen θα είναι και το 2025 ένας από τους πιο πετυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως. «Το πιο σημαντικό για εμάς όμως είναι να αποτελέσουμε πρότυπο στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της ασφάλειας και της ακεραιότητας», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο 2017, ο Muller επιβεβαίωσε το λανσάρισμα επτά νέων SUV από τις μάρκες του ομίλου. Αυτοκίνητα που είτε αρχίζουν να κάνουν τα πρώτα τους χιλιόμετρα στους δρόμους είτε αναμένεται να αποκαλυφθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Για να τα δούμε όμως αναλυτικά:

Audi Q5

Η νέα γενιά του μεσαίου πολυτελούς SUV κάνει άμεσα πρεμιέρα στην Ελλάδα. Έχει αισθητικές επιρροές αλλά και τεχνολογία από το μεγαλύτερο Q7, ενώ η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τον diesel 2.0 TDI σε εκδόσεις των 150, 163 και 190 ίππων και τον 2.0 TFSI βενζίνης με απόδοση 252 ίππων. Πιο ψηλά τοποθετείται ο 3.0 TDI με απόδοση 286 ίππων, ενώ κορυφαία έκδοση είναι το SQ5 με τον 3.0 TFSI που αποδίδει 354 ίππους. Την εμπειρία στο εσωτερικό αναβαθμίζουν στοιχεία όπως η νέα οθόνη 7 ή προαιρετικά 8,3 ιντσών, το touch pad, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit και το ηχοσύστημα της Bang&Olufsen.

Seat Arona

Η Seat γλυκάθηκε από την επιτυχία του Ateca και πολύ σύντομα θα αποκαλύψει το Arona. Πρόκειται για το πιο... ανήσυχο αδελφάκι του νέου Ibiza, με το οποίο θα μοιράζονται άλλωστε την πλατφόρμα (MQB A0) αλλά και τους κινητήρες (1.0 και 1.5 TSI, 1.6 TDI).

Skoda Kodiaq

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται στην Ευρώπη και την Ελλάδα το Kodiaq, η απόπειρα της Skoda να ανέβει κατηγορία – σε μέγεθος και ποιότητα – στην κατηγορία των SUV. Με μήκος 4,7 m, δυνατότητας μεταφοράς έως 7 επιβατών και πλήθος κινητήρων από μόλις 1.400 cc, έχει τα φόντα για εμπορική επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ SKODA KODIAQ


Skoda Yeti

Στη δεύτερη γενιά του, το Yeti θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το τωρινό μοντέλο και θα έχει εμφάνιση που θα τονίζει περισσότερο τον SUV χαρακτήρα του. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Tiguan, ενώ βασικός βενζινοκινητήρας θα είναι ο 1.0 TSI που βλέπουμε και στο Ateca.

Volkswagen T-Roc

Ένα compact SUV, μικρότερο από το Tiguan, έλειπε από τη γκάμα της Volkswagen. Μέχρι τα τέλη του έτους αυτό θα αλλάξει, χάρη στην κυκλοφορία του T-Roc. Πρόκειται για την off road εκδοχή του Golf, από το οποίο θα δανείζεται κινητήρες και τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού. Το μήκος του θα είναι γύρω στα 4,25-4,30 m ενώ θα διατίθεται σε πολλές εκδόσεις κινητήρων, με τους 1.0 TSI 110 ίππων και 1.5 TSI Evo 150 ίππων να ξεχωρίζουν. Ο εξοπλισμός του θα περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων Discover Pro με έλεγχο μέσω νευμάτων, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών αλλά και την τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης Traffic Jam Assist. Μελλοντικά το T-Roc δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει και σε cabriolet παραλλαγή, ενώ σίγουρα θα δούμε υβριδική αλλά και sport έκδοση.

Volkswagen Tiguan Allspace

Το Allspace είναι κατά 21,6 cm πιο μακρύ από το Tiguan, ενώ το μεταξόνιό του είναι κατά 10,16 cm μεγαλύτερο. Ως εκ τούτου προσφέρει περισσότερο χώρο στην καμπίνα και δυνατότητα φιλοξενίας έως 7 επιβάτες. Η Volkswagen ανακοινώνει χώρο αποσκευών που ξεκινάει από τα 730 έως και τα 1.770 λίτρα. Στην γκάμα των βενζινοκινητήρων θα βρίσκεται ο βασικός 1.400άρης TSI των 150 ίππων και με το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT). Ακόμα, θα διατίθεται με τον 2λιτρο TSI, ο οποίος αποδίδει 180 και 220 ίππους. Από πλευράς diesel, ο γνώριμος 2λιτρος TDI θα βρίσκεται κάτω από το καπό του 7θέσιου Tiguan σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 150, 190 και 240 ίππους. Οι βασικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου έρχονται με χειροκίνητο κιβώτιο και στάνταρ την  εμπρός κίνηση, εκτός από τον diesel που προαιρετικά προσφέρεται με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Το αυτόματο κιβώτιο DSG διατίθεται στάνταρ σε όλες τις άλλες εκδόσεις.

Volkswagen Touareg

Η ναυαρχίδα των SUV της Volkswagen θα αναβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό που θα αμφισβητεί πολύ πιο ακριβά μοντέλα. Το νέο Touareg θα κυκλοφορήσει και σε plug-in υβριδική έκδοση, η οποία θα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο turbo με ηλεκτρικό μοτέρ, για συνδυαστική απόδοση άνω των 350 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 50 km. Στον εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται όλα τα νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως ημι-αυτόνομη οδήγηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...