Η νέα Porsche 911 GT3 και με χειροκίνητο κιβώτιο

Με 500 ίππους από έναν κινητήρα 4,0 λίτρων και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων έρχεται η πιο άγρια 911

  • -
  • -

Στη Γενεύη έκανε την παρουσίασή της η άγρια έκδοση της Porsche 911 με τα διακριτικά GT3. Η ανανεωμένη εκδοχή της έρχεται να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσαν οι Γερμανοί, αφού τώρα είναι πιο ισχυρή, πιο γρήγορη και διαθέσιμη πλέον με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεις.

Το βάρος της Porsche 911 GT3 περιορίζεται στα 1.430 κιλά και σε συνδυασμό με την απόδοση του 4λιτρου ατμοσφαιρικού κινητήρα που φτάνει τους 500 ίππους και τα 458 Nm ροπής προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις. Στην πράξη είναι μια εξελιγμένη εκδοχή του κινητήρα που συναντάμε στις GT3 RS και 911 R.

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Porsche για την 911 GT3 κόβουν την ανάσα, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται σε μόλις 3,4 sec, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με τις επτά σχέσεις, ενώ με το 6άρι χειροκίνητο η ίδια διαδικασία ολοκληρώνεται σε 0,3 sec πιο αργά, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 318 km/h.

Επιπλέον, η ανανεωμένη Porsche 911 GT3 έχει δεχθεί βελτιώσεις στο πάτωμα, με γνώμονα τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και των σπορ χαρακτηριστικών της. Η νέα ελαφριά σταθερή αεροτομή από ανθρακονήματα είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να παράγει μεγαλύτερη πίεση στο πίσω μέρος και κατά συνέπεια αυξημένη σταθερότητα. Νέο είναι και το diffuser, όπως και οι εξατμίσεις, ενώ ανασχεδιασμένα είναι τα φωτιστικά σώματα, τόσο εμπρός, όσο και πίσω.

Στο εσωτερικό της 911 GT3 συναντάμε το τιμόνι της 918 Spyder, νέα σπορ καθίσματα με ηλεκτρικές ρυθμίσεις και προαιρετικά μονοκόμματα bucket από ανθρακονήματα. Στις ανέσεις ανήκει το νέο σύστημα πολυμέσων Porsche Communication Management (PCM), το οποίο ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...