Πιο δυνατή και πιο «έξυπνη» η Maserati Ghibli

Δύναμη, πολυτέλεια και στοιχεία ασφάλειας πρόσθεσαν οι Ιταλοί στην Ghibli

  • -
  • -

Η Maserati Ghibli MY2017 παρουσιάστηκε στο Παρίσι στην Έκθεση Αυτοκινήτου με ανασχεδιασμένο εσωτερικό στο οποίο κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής 8,4 ιντσών. Το νέο σύστημα πολυμένσων είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ στο κάτω μέρος της κονσόλας φιλοξενούνται τα περιστροφικά κουμπιά για έλεγχο της φωνής και άλλων λειτουργιών και θήκη για το κινητό.

Όλες οι Ghibli εφοδιάζονται με αισθητήρες που ελέγχουν την ποιότητα του εξωτερικού αέρα κρατώντας έξω από την καμπίνα όλες τις βλαβερές ουσίες. Τα πακέτα Luxury και Sport έρχονται με όλα τα καλούδια που μπορείς να ζητήσεις, από δερμάτινες επενδύσεις Zegna, με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα που διαθέτουν και 12 μνήμες, ζάντες 19 ή 20 ιντσών ανάλογα με την έκδοση.

Στον δρόμο η Ghibli παρουσιάζεται πιο… έξυπνη αφού διαθέτει ως έξτρα βοηθήματα όπως το Adaptive Cruise Control με Stop & Go, προειδοποίηση του οδηγού για κινδύνους στις «τυφλές» γωνίες του αμαξώματος και ακούσια αλλαγή λωρίδας, εξελιγμένο σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος και με αυτόματη λειτουργεία φρεναρίσματος, όπως και κάμερες περιμετρικά του αμαξώματος.

Η ισχύς έρχεται από ένα twin-turbo κινητήρα 3,0 λίτρων από της Ferrari ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων από την ZF. Η Maserati Ghibli τώρα αποδίδει 350 ίππους δηλαδή 20 περισσότερους από την προηγούμενη γενιά και επιταχύνει από 0-100 km/h σε 5,5 sec. Η κορυφαία έκδοση Ghibli S απαιτεί για την ίδια διαδικασία μόλις 5 sec αποδίδοντας 410 ίππους. Σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης Q4 η Ghibli SQ4 κάνει το 0-100 km/h σε 4,8 sec.

Τέλος αν θέλετε να συνδυάσετε επιδόσεις με οικονομία, υπάρχουν και οι diesel εκδόσεις με απόδοση 250 και 275 ίππους αντίστοιχα και ροπή 600 Nm.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...