Μια ξεχωριστή BMW 2002 Hommage concept

Με διαφορετική περιβολή εμφανίστηκε το πρωτότυπο γερμανικό μοντέλο στο Pebble Beach

  • -
  • -

Στο Concours d’Elegance στο Pebble Beach, το BMW Group παρουσιάζει τη BMW 2002 Hommage τιμώντας την ιστορία της των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων. Το 1973, η BMW 2002 turbo έγινε το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής στην Ευρώπη με τεχνολογία turbo. Αυτό σημαίνει ότι μετέτρεψε τη BMW 02 σε ένα καθαρόαιμο, σπορ αυτοκίνητο.

Το μοντέλο που παρουσιάζεται στο Pebble Beach γράφει το επόμενο κεφάλαιο σε μία ιστορία που ξεκίνησε με τη BMW 2002 Hommage, την οποία η εταιρία αποκάλυψε στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este το Μάιο.

Η σπορ σιλουέτα της BMW 2002 Hommage δεν απέχει πολύ από το έδαφος. Οι συμπαγείς διαστάσεις της σε συνδυασμό με το μακρύ μεταξόνιο, τους κοντούς προβόλους και την περίοπτη ‘μύτη καρχαρία’ ξεχωρίζουν στην ιδιαίτερη εμφάνισή της.. Αεροδυναμικές λεπτομέρειες όπως οι μεγάλες αεροτομές μπροστά και πίσω συνδυάζονται με άφθονους αεραγωγούς και εξόδους αέρα για βελτιστοποίηση της ροής αέρα γύρω από το αυτοκίνητο και μεγιστοποιούν τη αεροδυναμική πίεση σε όλες τις οδηγικές συνθήκες.

Ίσως το στοιχείο της 2002 Hommage που παραπέμπει περισσότερο στην πρώτη 2002, είναι μία ‘ίσαλος γραμμή’ που συνδέει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία. Αυτή η συνεχής γραμμή από  ανθρακονήματα αγκαλιάζει το αυτοκίνητο από μπροστά μέχρι πίσω, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί έναν οριζόντιο διαχωρισμό μεταξύ πάνω και κάτω τμήματος αμαξώματος. Δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών ολοκληρώνουν το στυλ του αυτοκινήτου. Η μοντέρνα εμφάνιση αυτών των πολυάκτινων ζαντών θυμίζουν τις αγωνιστικές ζάντες προηγούμενων εποχών, ενώ χρυσαφί δαγκάνες φρένων με το λογότυπο Μ προσδίδουν μία έξτρα νότα κύρους.

Τα 5 πιο όμορφα BMW Hommage

Χωρίς η BMW να έχει δώσει τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου της στη δημοσιότητα, η 2002 Hommage αναμένεται να αποδίδει από το 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ της 370 ίππους και 465 Nm ροπής, όπως η M2 στην οποία βασίζεται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...