Αποκάλυψη: Νέα BMW X5

Νέα σχεδίαση, πολυτέλεια και επιδόσεις

  • -
  • -

Πλήρως ανανεωμένη και με εντελώς φρέσκια εικόνα, αποκαλύφθηκε η νέα BMW X5, με την κωδική ονομασία F15. Η νέα X5 έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, με το μεταξόνιο να παραμένει ίδιο. Η εμφάνιση της νέας X5 διαθέτει ακόμα πιο elegant χαρακτήρα, χωρίς να χάνει σε γοητεία και δυναμισμό. Νέας σχεδίασης το εμπρός μέρος, μοιράζεται στοιχεία με την αισθητική της νέας σειρά 3, ενώ στο πίσω μέρος ακολουθείται η σχεδιαστική λογική της μικρότερης αδελφής X3. Η νέα σιλουέτα, πλαισιώνεται από μοντέρνες νέες σχεδιαστικές πινελιές, που προσδίδουν μοναδικό χαρακτήρα στη νέα X5. Σημαντικό στοιχείο είναι η μείωση του συνολικού βάρους, το οποίο με τη χρήση ελαφριών υλικών, έχει μειωθεί μέχρι και 90 kg.

Στο εσωτερικό, ο οδηγός κάθεται πλέον πιο ψηλά, απολαμβάνοντας το ανασχεδιασμένο ταμπλό, το οποίο έχει χαμηλώσει σε ύψος. Το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο σε τρία μέρη 40:20:40 προσφέροντας περισσότερη πρακτικότητα. Ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται από τα 650 lt της 5θέσιας διάταξης, στα 1870 lt με ριγμένα τα

O πιο ισχυρός κινητήρας μέχρις στιγμής είναι ο V8 βενζίνης των 4,4 λίτρων, με απόδοση 450 ίππους και 650 Nm ροπής. Οι λάτρεις των diesel εκδόσεων, μπορούν να απολαύσουν των 3,0 λίτρων εξακύλινδρο κινητήρα με 258 ίππους και 560 Nm ροπής (xDrive30d) και τον triturbo 3,0 λίτρων με 381 ίππους και 740 Nm ροπής (xDrive50d). Σύντομα θα προστεθούν στη γκάμα και ένας diesel 3,0 λίτρων με 313 ίππους (xDrive 40d), καθώς και ένα 3,0 λίτρων βενζίνης για την έκδοση xDrive35i με απόδοση 306 ίππους. Για την βάση της γκάμας οι Γερμανοί ετοιμάζουν και μια 4κύλινδρη έκδοση diesel, με απόδοση 218 ίππων, 450 Nm ροπής και μέση κατανάλωση 5,6 – 5,9 lt/100km, η οποία θα προσφέρεται και με κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς (sDrive25d). Όλοι οι κινητήρες της νέας X5 ικανοποιούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Το πακέτο συστημάτων ασφαλείας BMW Night Vision με αναγνώριση ανθρώπου και ζώου, Dynamic Light Spot, Lane Change Warning (για την αλλαγή λωρίδας), Speed Limit Info και Collision  Pedestrian Warning (προστασία πεζών) έχει αναβαθμιστεί, όπως και το πακέτο τεχνολογίας Connected Drive. Επίσης το Head Up Display μπορεί να προβάλλει και τηλεφωνικές επαφές στον οδηγό. Βέβαια από τη νέα X5 δεν λείπει η επιλογή του M Sport Pack, καθώς και άλλων ασθητικών πακέτων που αναδεικνύουν την πολυτέλεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...