Η μοναδική McLaren P1

Ανακαλύπτοντας 916 ίππους!

  • -
  • -

Νέα δεδομένα φέρνει η παρουσία της McLaren P1 που ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί πλήρως στη Γενεύη. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν προς τα τέλη του 2013, με τον εορτασμό των 50 ετών McLaren. Η τιμή του εντυπωσιακού hypercar υπολογίζεται κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να παραχθούν 375 αντίτυπα.

Μιλώντας για τη πηγή ζωής του συνόλου, ο twin turbo V8 των 3,8 λίτρων εντυπωσιάζει με τους 737 ίππους και τα 720 Nm ροπής που αποδίδει. Δίπλα του σε έντονο πλαίσιο συνεργασίας βρίσκεται ένας ηλεκτρικός κινητήρας μόνιμου μαγνήτη που αποδίδει 179 ίππους και 260 Nm ροπής. Συνολικά η υβριδική διάταξη αποδίδει 916 ίππους και 900 Nm ροπής σε ένα κρεσέντο γραμμικής συνεργασίας και αποτελεσματικότητας εν κινήσει. Οι μπαταρίες που συνοδεύουν το πακέτο, διαθέτουν υγρή ψύξη, εδράζονται πίσω από την καμπίνα των επιβατών για βέλτιστη κατανομή του βάρους των 96 κιλών τους. Επιπλέον διαθέτουν δυνατότητα plug in φόρτισης διάρκειας 2 ωρών. Το συνολικό βάρος της McLaren P1 υπολογίζεται περί τα 1700 kg, 350 kg περισσότερα από ότι θα ήταν χωρίς την υβριδική διάταξη.
McLaren P1

Το ρυθμό της παράλληλη συνεργασίας του πανίσχυρου θερμικού κινητήρα και του ηλεκτρικού μοτέρ καθορίζει ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο αναλαμβάνει να μεταδώσει 900 Nm ροπής στον πίσω άξονα, μέσω ενός ελεγχόμενου διαφορικού. Οι συνολικές εκπομπές CO2 του συνόλου δεν ξεπερνούν τα 200 gr/km, νούμερο που εντυπωσιάζει σε σχέση με την συνολική ισχύ της διάταξης. Παράλληλα υπάρχει και mode κίνησης, μόνον με ηλεκτρική ισχύ, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει αυτονομία 10 km.
McLaren P1

Εκτός από την ανάκτηση ενέργειας στα φρένα, τις εντυπώσεις κλέβει η λειτουργία IPAS (Instant Power Assist System) που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό, να απαιτήσει την πλήρη ισχύ της διάταξης για συγκεκριμένο χρόνο. Οι επιδόσεις της McLaren P1 είναι εκρηκτικές με 0-100 km/h σε 3,0'' και τελική ταχύτητα 350 km/h!

Συνοδοιπόρος στις υψηλές ταχύτητες που αναμένεται να επιτυγχάνει η McLaren P1 είναι και η λειτουργία DRS (Drag Reduction System) που προέρχεται απευθείας από την τεχνολογική οικογένεια της Formula 1. Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα από το εσωτερικό, να μεταβάλλει τη γωνία της πίσω πτέρυγας (αεροτομής), απολαμβάνοντας βελτιωμένα χαρακτηριστικά αεροδυναμικής, σε πλήρη επιτάχυνση στις ευθείες.

McLaren P1 back

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...