8 “κουφά” του Lexus LFA που ίσως δεν έχεις ξαναδεί

Σχεδόν 400.000 ευρώ αυτοκίνητο και έχει... απλό κλειδί!

  • -
  • -

Όλα τα αυτοκίνητα έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά ακόμα περισσότερo τα supercar που ξεχωρίζουν από τα απλά συμβατικά. Ο Doug DeMuro είναι αυτός που “ξετρυπώνει” τις ιδιαιτερότητες πολλών μοντέλων είτε καλά είτε κακά. Αυτή τη φορά είχε σειρά το εντυπωσιακό Lexus LFA. Το ιαπωνικό supercar έχει κλείσει τον κύκλο του εμπορικά, μιας και η παραγωγή του έφτανε μόλις τις 500 μονάδες.

Ας δούμε όμως μικρά "κουφά" του εντυπωσιακού μοντέλου που εφοδιάζεται με V10 4.8 560 ίππων:

1. Μαζί με όλα τα βιβλιαράκια και manual, η Lexus προσφέρει και ένα αντίτυπο που αναγράφονται οδηγίες σωστής πλύσης του αυτοκινήτου. Δεν πρέπει να πλένεται σε αυτόματο πλυντήριο (με βούρτσες) και να μην πέφτει η πίεση του πλυστικού μηχανήματος σε συγκεκριμένα σημεία (αεραγωγούς κ.λπ.)

2. Υπάρχει ένα παραθυράκι στο πίσω πλαϊνό μέρος, που δεν βοηθάει σε τίποτα. Γιατί όμως υπάρχει εκεί;

3. Στο κάθισμα του οδηγού υπάρχει κουμπί που αναδιπλώνει ηλεκτρονικά την πλάτη για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση στο… πίσω τμήμα…;

4. Δεν υπάρχει λεβιές ταχυτήτων, αλλά μόνο τα paddles και ένα κουμπάκι της όπισθεν στην κολώνα του τιμονιού. Για να επιλέξεις το D (κίνηση εμπρός) απλώς πατάς το δεξί “αυτάκι” (+), ενώ για να βάλεις νεκρή πατάς ταυτόχρονα το + και -. Αν επιλέξεις την όπισθεν (R) και θέλεις να βάλεις πάλι D, τότε θα χρειαστεί να βάλεις πρώτα τη νεκρά και μετά να πατήσεις το +.

5. Η κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου βρίσκεται περίπου στις 6.000 rpm όταν ανάβεις τον κινητήρα, ενώ όταν το V10 μοτέρ αρχίσει να ζεσταίνεται τότε ο κόφτης φτάνει στις 9.000+ rpm.

6. Πίσω από το κάθισμα του οδηγού υπάρχει ένα κουμπί που ενεργοποιεί χειροκίνητα την αεροτομή. Κάπου εδώ η εργονομία πήγε περίπατο, αλλά ποιος θέλει να ανοίξει χειροκίνητα την πτερούγα;

7. Στο καπάκι όπου γίνεται ο ανεφοδιασμός της βενζίνης υπάρχει και το ντεπόζιτο των πιτσιλιστιρίων. Σκεφτείτε αν κάποιος βάλει βενζίνη στα…τζάμια. 

8. Έχει κανονικό… κλειδί! Απλό, χωρίς να κλείνει! Επίσης, δεν ενεργοποιείται ο κινητήρας με το γύρισμα του κλειδιού, αλλά χρειάζεται και πάτημα ενός μπουτόν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...