Ανανεωμένη έκδοση για το Forza 125 της Honda

Το δημοφιλές scooter δέχεται βελτιώσεις που το καθιστούν ακόμη πιο ελκυστικό

  • -
  • -

Σε αναβάθμιση του Forza 125 προχώρησε η Honda για το ΜΥ2017. To scooter διαθέτει πιο ελκυστική εμφάνιση, χάρη στη μοντέρνα γραμμή και τα φώτα LED, ενώ είναι πιο πρακτικό και άνετο για δύο αναβάτες. Περιλαμβάνει επίσης ρυθμιζόμενη ζελατίνα και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους,  ενώ προαιρετικό είναι το ABS. Επιπλέον, ο κινητήρας του επιστρατεύει τεχνολογία χαμηλών τριβών και το σύστημα Idling Stop με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει μεγαλύτερη οικονομία και αυτονομία 500 χλμ.

Το μοντέλο του 2017 προδιαγραφών EURO4 υιοθετεί την τεχνολογία Smart Key της Honda, βελτιωμένη πίσω ανάρτηση, νέα ελαστικά της Michelin και πωλείται σε 3 νέα χρώματα. Κάτω από τη σέλα υπάρχει άφθονος αποθηκευτικός χώρος (48 λίτρα, επαρκής για δύο full face κράνη) ενώ στο ντουλαπάκι υπάρχει παροχή 12V.

Ο υδρόψυκτος κινητήρας των 125 cc είναι 4βάλβιδος με τους αυλούς εισαγωγής και εξαγωγής σχεδιασμένους με γνώμονα τη μεγάλη ισχύ στο μεσαίο και υψηλό φάσμα περιστροφής. Έχει καλή απόκριση από στάση και επιτάχυνση από τα 90 km/h, όπως επίσης υψηλή τελική ταχύτητα. Διαθέτοντας μία σειρά τεχνολογιών χαμηλών τριβών, οι υψηλές επιδόσεις του συνδυάζονται με εξαιρετική οικονομία καυσίμου - 43,5 km/lt (μέτρηση WMTC).

Για το 2017, ο κινητήρας υπακούει στις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων EURO4. Τα επιτρεπόμενα όρια εκπομπής μονοξείδιου του άνθρακα, υδρογονανθράκων και οξειδίων του αζώτου, όπως ορίζονται από το EURO4, είναι περιορισμένα περίπου στο μισό των προδιαγραφών EURO3.

Ο ατσάλινος σκελετός, με ιδιαίτερα μελετημένα μεταξόνιο και γεωμετρία, συνδυάζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι 33 mm εμπρός και διπλά αμορτισέρ πίσω με σκοπό καλύτερη ευελιξία στους δρόμους της πόλης και άνετο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο. Ο τροχός των 15 ιντσών εμπρός εξασφαλίζει σταθερότητα και εμπνέει εμπιστοσύνη στον αναβάτη ενώ πίσω υπάρχει τροχός 14 ιντσών. Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους μεγάλης διαμέτρου εμπρός και πίσω και διαθέτουν προαιρετικό ABS.

Στα διαθέσιμα αξεσουάρ για το Forza 125 περιλαμβάνονται πίσω σχάρα, μπαγκαζιέρα 35 λ. στο χρώμα του σκούτερ, θερμαινόμενα γκριπ, διακοσμητικά αυτοκόλλητα, σακίδιο, συναγερμός, κάλυμμα εξωτερικής χρήσης, λουκέτο U-lock. Η ενδεικτική τιμή του scooter της Honda είναι 4.840 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...