Η Volkswagen χορηγός στην παγκόσμια έκθεση τέχνης με έδρα την Αθήνα

Η documenta 14 ανοίγει τις πύλες της στις 8 Απριλίου, με εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης

  • -
  • -

Σε έναν απέραντο χώρο τέχνης θα μεταμορφωθεί η Αθήνα από το Σάββατο 8 Απριλίου και για αρκετές εβδομάδες. Σε ολόκληρη την πόλη, σε περισσότερα από 40 διαφορετικά δημόσια ιδρύματα, πλατείες, κινηματογράφους, πανεπιστημιακούς χώρους και βιβλιοθήκες, περισσότεροι από 160 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τα νέα έργα τους για την έκθεση documenta 14.

Η Volkswagen είναι και πάλι χορηγός της σημαντικής διεθνούς έκθεσης έργων τέχνης, που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί φέτος στην Αθήνα. Η documenta θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική από τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες του χώρου, επιτρέποντας στις εκθέσεις να δημιουργούν ισχυρά και διαρκή ερεθίσματα στο κοινό τους. Η Benita von Maltzahn, Διευθύντρια Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δράσεων της Volkswagen δήλωσε: “Μια ζωντανή συνομιλία με τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι μια στοιχειώδης δύναμη μέσα στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι οι νέες προοπτικές και ιδέες οδηγούν την καινοτομία και την πρόοδο. Στο πλαίσιο των διεθνών πολιτιστικών προγραμμάτων, υποστηρίζουμε ιδιαίτερα τους εταίρους μας, όπως η Documenta, επειδή είναι αφιερωμένοι στο να κάνουν τον πολιτισμό προσιτό στο ευρύ κοινό.”

Την πρώτη εβδομάδα, οι κυριότεροι εκθεσιακοί χώροι θα είναι ανοιχτοί από Τρίτη έως Κυριακή, 11 π.μ.-9 μ.μ., και την Πέμπτη 11 π.μ.-11 μ.μ. (ολόκληρο το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ).

Η Volkswagen  θα διαθέσει ένα στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους  διοργανωτές και στην ομάδα της documenta, καθώς και σε μια ομάδα καλλιτεχνών. Σε μια δραστηριότητα, αυτοκίνητα  της Volkswagen  θα συνοδεύουν τον καλλιτέχνη της Σκωτίας Ross Birrell, ο οποίος για τα εγκαίνια της Documenta σχεδιάζει να καλύψει την απόσταση μεταξύ Αθήνας και της γερμανικής πόλης Kassel με άλογα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...