Αποκάλυψη Abarth 124 Spider με 170 PS

Σπορ, διθέσιο, πισωκίνητο, 170 ίππους και βάρος 1060 κιλά

  • -
  • -

Γνωρίζαμε ότι βρίσκεται στα σκαριά, ωστόσο ήρθε ως ευχάριστη έκπληξη που ήταν ήδη έτοιμο να παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Γενεύης. Αυτό είναι λοιπόν το νέο Abarth 124 Spider, το οποίο βασίζεται στο απλό 124 Spider και την τελευταία γενιά Mazda MX-5. Στην ουσία είναι η ιταλική version του ιαπωνικού roadster με την επιμέλεια της Abarth. Όταν λέμε όμως επιμέλεια, εννοούμε μία πιο σπορτίφ εμφάνιση και ένα πιο αγριεμένο μοτέρ κάτω από το μακρύ καπό. Πριν πάμε όμως στην «καρδιά» του ιταλικοϊαπονικού πισωκίνητου μοντέλου, αξίζει να αναφερθεί ότι διαθέτει κόκκινες… πινελιές που συναντάμε στα καπάκια των εξωτερικών καθρεφτών, στις δαγκάνες των φρένων και στον εμπρός προφυλακτήρα, ενώ το μαύρο καπό κάνει πιο «κακό» τη γενική αισθητική εικόνα.

Πάμε στο «ζουμί» του θέματος, η ισχύς έρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.4 MultiAir κινητήρα που αποδίδει 170 ίππους και 250 Nm ροπής και επιτρέπει στο σπορ διθέσιο μοντέλο να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα 100 km/h σε 6,8 sec. Η τελική ταχύτητά του είναι 230 km/h. Το μηχανολογικό σύνολο συνδυάζεται με στάνταρ το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ή προαιρετικά με το αυτόματο σειριακό κιβώτιο και με paddles πίσω από το τιμόνι.

Η ιταλική φίρμα προσφέρει στάνταρ το σύστημα εξαγωγής «Record Monza», καθώς το μηχανικό διαφορικό μπλοκέ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το βάρος του περιορίστηκε στα 1.060 κιλά, κάτι που υπόσχεται απολαυστική οδηγική εμπειρία και αρκετό… «παιχνίδι».

Οι πωλήσεις του νέου Abarth 124 Spider έχουν δρομολογηθεί να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και η τιμή μπορεί να χαρακτηριστεί ως τσουχτερή, μιας και στη Ευρώπη θα ξεκινάει από 40.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...