Στα σκαριά Abarth 124 Spider με 200+PS

Αναμενόμενο ήταν η Abarth να μεταμορφώσει σε… «υπερόπλο» το νέο Fiat 124 Spider

  • -
  • -
Fiat Abarth 124 Rally

H σπορ εκδοχή του –τότε- 124 Spider παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο 1972. Λανσαρίστηκε με σκοπό να δεχτεί όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από την FIA για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα special grand touring cars (Group 4) και να αντικαταστήσει το 1.6 Fiat Sport Spider rally car.

Η Abarth τροφοδοτούσε το αγωνιστικό μοντέλο με έναν 1.8 twin-cam κινητήρα απόδοσης 128 ίππων και το βάρος του ήταν μόλις 938 κιλά.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε το νέο Fiat 124 Spider, που αποτελεί το νέο roadster μοντέλο της ιταλικής φίρμας. Αναπόφευκτο ήταν λοιπόν, να αναλάβει την «αναβάθμιση» του hot μοντέλο η εταιρεία με σήμα τον σκορπιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Abarth έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το ισχυρό 124 Spider το 2017, ένα χρόνο αργότερα μετά την επίσημη εμπορική κυκλοφορία του απλού μοντέλου.

Εκτός όμως από την επεξεργασμένη φωτογραφία του OmniAuto, φήμες θέλουν το Abarth 124 Spider να φέρει κάτω από τον καπό τον 4κύλινδρο 1.4 turbo T-Jet κινητήρα απόδοσης 160 και 190 ίππων, αλλά υπάρχει και στο πρόγραμμα να λανσαριστεί και έκδοση που θα ξεπερνάει τα 200 PS.

Επιστρέφει ο «εραστής» με το Fiat 124 Spider (VIDEO)

Οι αισθητικές αλλαγές, κυρίως στο body kit, θα κάνουν το σπορ roadster να ξεχωρίζει, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε και με σκληρή οροφή, κάτι που φέρνει στη μνήμη μου το Abarth Coupe που είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μόνο ως φωτογραφία (δες παρακάτω). Επίσης, θα εξοπλίζεται με σκληρότερη ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα.

Ακόμα δεν ανακοινώθηκε… «κατεβαίνει» και σε αγώνες;

Για το τέλος κρατήσαμε την καλύτερη… διαρροή. Γνωρίζοντας την ιστορία της Abarth σε παγκόσμιες αγωνιστικές εκδηλώσεις, δεν είναι και απίθανο το σενάριο να δούμε την FCA να δηλώνει συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) το 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...