Επίσημα το Peugeot 308 GTi (VIDEO)

To hot hatch αποδίδει 250 και 270 ίππους και θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση του Goodwood

  • -
  • -

Μόλις εχθές διαρρεύσαν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά από το νέο Peugeot 308 GTi από το «κλεμμένο» manual του καινούργιου μοντέλου, το οποίο θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο Goodwood αργότερα μέσα στον Ιούνιο. Τελικά, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να αποκαλύψει το «δυνατό» της χαρτί στην μικρομεσαία κατηγορία, με το 308 GTi να δείχνει σαφώς πιο επιθετικό σε σχέση με την υπόλοιπη γκάμα. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ εφοδιάζεται με μεγαλύτερα φρένα (380 mm εμπρός / 268 mm πίσω).

Διάβασε ΕΔΩ τη δοκιμή του Peugeot 308 1.6 e-HDi

Η ισχύς του μοντέλου προέρχεται από τον γνώριμο 4κύλινδρο 1.6 τούρμπο κινητήρα , ο οποίος προσφέρεται με 250 και 270 ίππους με τις δύο εκδόσεις να παρέχουν μέγιστη ροπή τα 330 Nm. Το ισχυρό μικρομεσαίο αυτοκίνητο παραμένει προσθιοκίνητο και συνδυάζεται αποκλειστικά με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές Euro 6 και σύμφωνα με την εταιρεία υπόσχεται μέση κατανάλωση 6 lt/ 100 km και εκπομπές ρύπων 139 g/km CO2.

Το νέο Peugeot 308 GTi ζυγίζει 1.205 κιλά και η έκδοση των 250 ίππων ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 6,2 sec, ενώ η έκδοση των 270 PS είναι κατά 0,2 sec πιο γρήγορη. Η στάνταρ έκδοση του μοντέλου πατάει επάνω σε 18 ιντσών ζάντες, ενώ διατίθεται και προαιρετικά 19άρες και διαφορικό μπλοκέ Torsen. Ακόμα, βρίσκεται κατά 11 mm πιο κοντά στην άσφαλτο σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, εξοπλίζεται με αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης, ενώ μπορεί πλέον να απενεργοποιηθεί πλήρως το ESP.

Στο εσωτερικό του δεν υπάρχουν φοβερές αλλαγές, εκτός από τις κόκκινες ραφές στο σαλόνι, στις πόρτες, στο ταμπλό, στη μοκέτα, καθώς στο λεβιέ ταχυτήτων, ενώ ξεχωρίζουν τα logo Peugeot Sport και GTi, τα οποία κοσμούν τον διάκοσμο του hot hatch. Τέλος, η εξωτερική του απόχρωση μπορεί να είναι μονόχρωμη, ωστόσο για τους πιο... trendy τύπους υπάρχει δυνατότητα και της ιδιαίτερης διχρωμίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...