F1: pole position για τον Lewis Hamilton

Η βροχή έκανε τα προκριματικά του βρετανικού GP να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον

  • -
  • -

Από την 1η θέση, μπροστά από τις δυο Ferrari θα εκκινήσει αύριο ο Lewis Hamilton ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό γύρο. Αυτή είναι η 67η pole position για τον Hamilton. Η βροχή έκανε τα προκριματικά να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Στο πρώτο σκέλος υπήρχε βροχή η οποία σταμάτησε προς τα μέσα της διαδικασίας. Έτσι οι περισσότεροι δοκίμασαν με ενδιάμεσα αλλά υπήρχαν και αυτοί που ρίσκαραν με τα ελαστικά για στεγνή πίστα. Δεν τους "βγήκε" και έτσι γύρισαν στα ενδιάμεσα. Τα προκριματικά σταμάτησαν όταν ο Ricciardo με την Red Bull Racing σταμάτησε από πιθανό πρόβλημα στο turbo. Και ενώ οι περισσότεροι έκαναν χρόνο με τα ενδιάμεσα ο Alonso και ο Ocon δοκίμασαν με στεγνά! Αποτέλεσμα ήταν ο Alonso να πάρει την 1η θέση με το κοινό να τον χειροκροτεί.

Στο Q2 οι Mercedes έδειξαν ότι έχουν το πάνω χέρι παίρνοντας τις πρώτες θέσεις, ενώ οι Palmer, Kvyat, Alonso, Sainz και Massa δεν κατάφερναν να περάσουν στον τελικό

Στο 3ο και τελευταίο σκέλος ο Hamilton έκανε ένα εκπληκτικό γύρο παίρνοντας την pole position μπροστά από τους Raikkonen και Vettel, ενώ ο Bottas ήταν μόλις 4ος έχοντας να εκτίσει και 5 θέσεις ποινής λόγω αλλαγής κιβωτίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...