F1: Τέρμα τα ψέματα … Gentlemen … lets race!

  • -
  • -

Η αναμονή έφτασε στο τέρμα. Την Κυριακή τα ξημερώματα τα κόκκινα φώτα στο Albert Park της Μελβούρνης θα σβήσουν και το πρωτάθλημα του 2017 θα ξεκινά επίσημα. Οι διεκδικητές, όπως όλα δείχνουν, του τίτλου θα είναι οι ομάδες της Mercedes, Ferrari και Red Bull Racing.

 

Τα δυο σετ χειμερινών δοκιμών που έγιναν στην Βαρκελώνη, όπως είχαμε γράψει, είχαν βγάλει νικητή την ομάδα της Ferrari, αλλά το έργο το έχουμε ξαναζήσει. Όπως λένε οι Άγγλοι, πλέον ήρθε ή ώρα να … κατεβάσουν όλοι τα παντελόνια και η πίστα θα είναι ο κριτής.

 

Οι ομάδες έχουν προετοιμαστεί καλά για την έναρξη. Τα μονοθέσια με τα φαρδύτερα ελαστικά και τις τροποποιημένες εμφανίσεις στον αεροδυναμικό τομέα, δείχνουν σαφώς επιθετικά αλλά και στην πίστα είναι πιο γρήγορα. Το πόσο θα το δούμε πλέον στην πράξη, καθώς δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι στην Βαρκελώνη κάποιοι κρυβόντουσαν.  Η Mercedes δεν αποτέλεσε το «φόβητρο», ενώ η Red Bull Racing μας «απογοήτευσε» με τον απλό σχεδιασμό της. Σίγουρα ο Adrian Newey κάτι θα μας κρύβει. Εάν θα είναι κάτι το οποίο θα φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ή θα είναι κρυμμένο καλά είναι κάτι που θα δούμε στην πορεία.

 

Σίγουρα θα θέλαμε να δούμε και την McLaren Honda ανάμεσα στους δυνατούς, αλλά όλο αυτό το σύστημα που απαρτίζει την μονάδα ισχύος δεν είναι σε καλό επίπεδο. Η Honda έχει ζητήσει συγνώμη για την μετρια απόδοση, αλλά η συγνώμη δεν φέρνει δύναμη που χρειάζονται οι Alonso και Vandoorne.

 

Πιστεύουμε ότι θα έχουμε 3 γκρουπ δυναμικότητας με τις Mercedes, Ferrari και Red Bull Racing να είναι στην κορυφή και μετά θα έχουμε μια μεγάλη διαφορά από το δεύτερο γκρουπ που θα είναι η Williams, Force India, Renault, McLaren, Toro Rosso,  ενώ μετά θα έχουμε τις Haas και Sauber να παλεύουν για να μην τερματίσουν τελευταίοι.

 

Όμως από την θεωρία στην πράξη τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Κοντός ψαλμός!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...