Υβριδικό και ηλεκτρικό SEAT σε δοκιμές

Παραχωρούνται για χρήση και μελέτη στο λιμάνι της Βαρκελώνης

  • -
  • -

Δύο πρωτότυπα green αυτοκίνητα, ένα ηλεκτρικό κι ένα υβριδικό, παραχώρησε η Seat στο Λιμάνι της Βαρκελώνης προκειμένου να πραγματοποιηθεί τρίμηνη μελέτη πάνω στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και την γενικότερη λειτουργία τους. Τα δύο αυτοκίνητα είναι ένα υβριδικό Leon Twin Drive Ecomotive plug-in και ένα πλήρως ηλεκτρικό Altea XL Electric Ecomotive. Κατά την διάρκεια της τρίμηνης χρήσης των αυτοκινήτων από το λιμάνι, η Seat θα λαμβάνει πληροφορίες σχετικές με τα οχήματα μέσω τηλεμετρίας για την ταχύτητα και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο. Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι του λιμανιού θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μελλοντικής ένταξης αυτού του είδους των οχημάτων στον εταιρικό τους στόλο. Για την επαναφόρτιση των οχημάτων, θα εγκατασταθούν δύο σημεία επαναφόρτισης. 

Το ηλεκτρικό Altea XL Electric Ecomotive διαθέτει κινητήρα 115 ίππων με ροπή 270Nm και αυτονομία 135 χιλιομέτρων. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα και το χώρο αποσκευών και δεν επηρεάζουν το χώρο της καμπίνας. Μια συστοιχία από φωτοβολταϊκές κυψέλες στην οροφή ανακυκλώνει τον φρέσκο αέρα στο εσωτερικό μειώνοντας έτσι την ενέργεια που απαιτείται στη συνέχεια από το σύστημα κλιματισμού.

Το υβριδικό Leon TwinDrive Ecomotive, στην ηλεκτρική λειτουργία έχει αυτονομία για 52 χιλιόμετρα, με τελική ταχύτητα 120km/h. Σε συνδυαστική λειτουργία (μπαταρίες & κινητήρας βενζίνης) η μέση κατανάλωση προσδιορίζεται στα 1,7 lt/100km και οι εκπομπές CO2 ισοδυναμούν με 39 g/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...