Στο Παρίσι το ηλεκτρικό Opel Ampera-e (video)

Τεχνολογία, επιδόσεις και σεβασμό στο περιβάλλον προσφέρει το νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της Opel

  • -
  • -

Πρεμιέρα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού θα κάνει το Opel Ampera-e. Το ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας συνδυάζει τις επιδόσεις με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά και την ευχρηστία σε καθημερινή βάση. Η απόδοσή του φτάνει τους 204 ίππους και τα 360 Nm ροπής τα οποία είναι διαθέσιμα άμεσα από τη στιγμή που θα πατήσεις το γκάζι.

Έτσι, το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο επιταχύνει όπως τα αμιγώς σπορ μοντέλα της Opel, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο βίντεο που ακολουθεί και το δείχνει να τα ανταγωνίζεται σε επιτάχυνση από στάση. Πιο συγκεκριμένα το Opel Ampera-e επιταχύνει από 0-50 km/h σε 3,2 sec ενώ όσον αφορά τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις (ρεπρίζ) χρειάζεται μόλις 4,5 sec για να πάει από τα 80 km/h στα 120 km/h, φτάνοντας τα 150 km/h τελικής ταχύτητας.

Από την άλλη και όσον αφορά τους χώρους το Ampera-e παρά τις compact διαστάσεις του μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες με τις αποσκευές τους, χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου. Η αυτονομία του σε ιδανικές συνθήκες θα ξεπερνά τα 200 μίλια (322 χιλιόμετρα), χαρίζοντας στο ηλεκτρικό μοντέλο της Opel μεγάλη ελευθερία κίνησης.

Τέλος το Opel Ampera-e διαθέτει τη νεότερη γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment καθώς και Opel OnStar. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υπηρεσιών υποστήριξης παρέχει πρόσβαση σε μέχρι επτά συσκευές ταυτόχρονα μέσω του ισχυρού Wi-Fi hotspot. Τα συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto συστήματα IntelliLink φέρνουν τον κόσμο των smartphones στο Ampera-e, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική ή να κατεβάζουν τις ταινίες της προτίμησής τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...