More Than A Feeling

891 ίπποι ήταν στη διάθεσή μας...

  • -
  • -

Μέγαρα. 22 Απριλίου 2016. Μετά από αρκετά χρόνια βρέθηκα πάλι στη γνώριμη πίστα - λατρεία των περισσότερων petrolheads, αλλά αυτή τη φορά με πολλά, πολλά περισσότερα άλογα! Για την ακρίβεια 891 ίπποι ήταν στη διάθεσή μας, μοιρασμένα σε μια βαθυκίτρινη AMG GT S και μια λαμπερή-ασημί A45 AMG, για να τις δοκιμάσουμε. Μαζί με αυτές, και τις ικανότητές μας.

Ανοίγω την πόρτα, μπαίνω στην καμπίνα της Α45 AMG και στο διπλανό μπάκετ βρίσκεται ήδη ο αρχισυντάκτης να περιμένει δεμένος για μία γρήγορη βόλτα. «Είσαι έτοιμος;» ρωτάει. «Πάντα» απαντάω… χωρίς να το πολυσκεφτώ. Αφού δέθηκα με την κόκκινη ζώνη ασφαλείας, απόλαυσα για λίγο το μοτέρ να γουργουρίζει στο ρελαντί πριν αποφασίσω να βυθίσω το δεξί πεντάλ στη μοκέτα. Σαν αγρίμι ξεχύθηκε η ισχυρότερη A-Class μέσα στην πίστα και –αυτομάτως- ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου. Ξέρετε… αυτό το χαμόγελο της ευχαρίστησης και της ηδονής! Δεν είχα όμως χρόνο να απολαύσω αυτά τα συναισθήματα, αφού η πρώτη στροφή άρχισε να με πλησιάζει απειλητικά. Η αλήθεια πάντως είναι πως ο Λημναίος τα χρειάστηκε περισσότερο… Ακολούθησα τη σωστή γραμμή, πάτησα γερά τα φρένα την κατάλληλη στιγμή και κρατώντας σφιχτά το τιμόνι έστριψα με το βλέμμα μου καρφωμένο στην έξοδο της φουρκέτας. Αυτό ήταν! Η καρδιά μου ανέβασε παλμούς, η αδρεναλίνη έφτασε στο κόκκινο και ο εγκέφαλος μπήκε 100% στο race mode - ο δικός μου, γιατί της A 45 ήταν ήδη. Και όλα αυτά με backround ήχο τα στριγκλίσματα των Pirelli και του 2λιτρου turbo μοτέρ των 381 ίππων.

Όλα τα ωραία λένε ότι τελειώνουν νωρίς, αλλά για ένα περίεργο λόγο δεν ένιωσα ακριβώς έτσι. Μήπως επειδή αμέσως μετά με περίμενε το τιμόνι του «θηρίου» που έχουμε στο εξώφυλλο (τεύχος 30 του GOCAR Magazine), με την υπόσχεση ότι όλα τα παραπάνω συναισθήματα θα τα ένιωθα επί 3…4…5…6….; Πώς να μην τρέμουν μετά τα χέρια μου, προσπαθώντας να μοντάρω και να ανεβάσω το βιντεάκι που απολαύσατε λίγα λεπτά αργότερα στο facebook;