Η ανανεωμένη Mercedes-Benz A-Class (VIDEO)

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε την ανανεωμένη A-Class,καθώς και την ισχυρή A45 AMG

  • -
  • -

H Mercedes-Benz A-Class facelift αποκαλύφθηκε, καθώς και η ισχυρότερη έκδοση της γκάμας, Α45 AMG, η οποία μετράει περισσότερη ιπποδύναμη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Το ανανεωμένο μοντέλο δέχτηκε μικρές στιλιστικές αναβαθμίσεις εξωτερικά, που επικεντρώνονται στους προφυλακτήρες, στην εμπρός γρίλια, στα γραφικά των φαναριών και προαιρετικά (στάνταρ στην Α45 AMG) είναι η τεχνολογία τύπου LED για τα φώτα.

Περνώντας στο εσωτερικό του premium μικρομεσαίου μοντέλου, παρατηρούμε ότι υιοθέτησε αρκετά στοιχεία από την CLA, ενώ αναβαθμίστηκε το σύστημα infotainment, το οποίο υποστηρίζει πλέον CarPlay (για iOS συσκευές) και το Android Auto (Android συσκευές). Επίσης, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα από νέα, φρέσκα χρώματα καθώς και υλικά κατασκευής. Ακόμα αλλαγές στο εσωτερικό υπάρχουν στους διακόπτες της κονσόλας και η γερμανική εταιρεία προσφέρει στον προαιρετικό κατάλογο την 8 ιντσών οθόνη.

Όσον αφορά στο μηχανολογικό κομμάτι, η ανανεωμένη A-Class κρατάει το entry-level μοντέλο της, Α160, το οποίο εφοδιάζεται με τον 1.6 των 102 ίππων και 180 Nm ροπής. Ο πιο αποδοτικός και ταυτόχρονα πιο οικονομικός κινητήρας είναι αυτός των 1.500 κυβικών εκατοστών με τους 109 ίππους και 260 Nm ροπής που εφοδιάζεται η έκδοση A180d BlueEFFICIENCY και μπορεί να ταξιδέψει 100 km καταναλώνοντας μόλις 3,5 lt και οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 89 g/km. Η Α220d και η A250 Sport/A250 Sport 4MATIC εφοδιάζονται με τον 2.1 κινητήρα, οι οποίοι αναβαθμίστηκαν κατά 7 PS, φτάνοντας συνολικά τα 177 και 218 PS αντίστοιχα. Η τελευταία έκδοση μπορεί να συνδυαστεί με το καινούργιο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ αυτά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων διαθέτουν πλέον ένα νέο σύστημα launch assist function για γρηγορότερες… εκκινήσεις.

Η κορυφαία A-Class παραλαμβάνει τα σκήπτρα από το Audi RS3 Sportback αφού μετράει πλέον 380 ίππους (367 το Audi και 360 ίππους η προηγούμενη γενιά A45 AMG) και η ροπή φτάνει τα 475 Nm ροπής. Αυτή η αναβάθμιση των 20 ίππων επιτρέπει στο εκρηκτικό μικρομεσαίο να ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 km/h σε 4,2 sec (0,4 sec πιο γρήγορο από την προηγούμενη γενιά), αυτό όμως δεν επηρέασε την μέση κατανάλωση της βενζίνης, αφού παρέμεινε στα 6,9 lt/ 100 km με ρύπους 162 g/km CO2.

H Α45 AMG εξοπλίζεται προαιρετικά με το πακέτο AMG DYNAMIC PLUS, το οποίο περιλαμβάνει νέο διαφορικό μπλοκέ για τον εμπρός άξονα και AMG RIDE CONTROL σπορ ανάρτηση. Επίσης, διαθέτει DYNAMIC SELECT προγράμματα όπως Comfort, Sport, Sport+ και εξατομικευμένο πρόγραμμα, το οποίο ρυθμίζεται σύμφωνα με τις… ορέξεις του οδηγού. Ακόμα, αναβαθμίστηκε το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, «κονταίνοντας» την 3η και 7η σχέση προσφέροντας στην A45 καλύτερες επιταχύνσεις σε όλο το εύρος.

Φήμες ήθελαν, η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει μία A45 AMG S, η οποία θα φέρει 400 ίππους. Μέχρι τότε, η A-Class facelift θα ξεκινήσει τις παραγγελίες της στις 3 Ιουλίου, ενώ οι παραδόσεις της θα αρχίσουν στο τέλος του Σεπτέβρη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...