Πώς καθαρίζω το παρμπρίζ από τα μυγάκια

Ένα συχνό φαινόμενο για όσους ταξιδεύουν, ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός, το οποίο όμως εκτός από εκνευρισμό μπορεί να προκαλέσει και ζημιά στο αυτοκίνητο μας αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

  • -
  • -

Με την έλευση της άνοιξης και την άνοδο της θερμοκρασίας η φύση ξυπνά και πολλές φορές φέρνει μαζί της και «απρόσκλητους» επισκέπτες. Τα μυγάκια και τα έντομα που αρχίζουν τις «βόλτες» συχνά πέφτουν θύματα του παρμπρίζ και γενικότερα του εμπρός μέρους των αυτοκινήτων μας, με αποτέλεσμα κάθε ταξίδι εκτός πόλης να μετατρέπεται σε πλούσια συλλογή τέτοιων οργανισμών σε όλη την μπροστινή όψη του οχήματος μας. Σίγουρα το συγκεκριμένο φαινόμενο όλους μας εκνευρίζει και πολλές φορές μπορεί να γίνει επικίνδυνο, καθώς σε ακραίο βαθμό μειώνει την ορατότητα του οδηγού προς τα έξω. Πώς λοιπόν μπορείς να το αντιμετωπίσεις εύκολα, κρατώντας το αυτοκίνητο σου καθαρό και κυρίως το χρώμα του ασφαλές;

1

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κρατήσεις το αμάξι σου «bug-free». Αρχικά, αν θες να βρεις τρόπους έτσι ώστε να μειώσεις την ποσότητα των εντόμων που θα καταλήξουν πάνω στο αυτοκίνητο σου, μία πρώτη ιδέα είναι να το περάσεις κεραμική. Κάτι τέτοιο εκτός του ότι αναδεικνύει το χρώμα του αυτοκινήτου σου, το προστατεύει παράλληλα και από μικροχτυπήματα, ενώ το κάνει και εξαιρετικά εύκολο να καθαριστεί. Αυτό φυσικά ισχύει και για τα μυγάκια, τα οποία μπορεί να πέσουν πάνω στο αυτοκίνητο και το παρμπρίζ, αλλά με την κεραμική φεύγουν εύκολα ρίχνοντας απλά λίγο νερό, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο τρίψιμο ή κάποιο ειδικό καθαριστικό ή αλοιφή.

2

Κάτι άλλο που πρέπει να έχεις κατά νου όσον αφορά τα μυγάκια είναι να αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις τους υαλοκαθαριστήρες. Όσο δελεαστικό κι αν είναι, δεν θα καθαρίσει το παρμπρίζ. Αντιθέτως είναι πολύ πιθανό να το πασαλείψει χειρότερα, κάνοντας τη διαδικασία καθαρισμού αργότερα ακόμα πιο δύσκολη.

Δείτε ακόμη: Τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου - Γιατί κοστίζει τόσο πολύ;

migakia-tzami-33

Ακόμη ένα κόλπο για να κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου όταν έρθει η ώρα του «μπάνιου», είναι να φροντίζεις να πλένεις το παρμπρίζ τακτικά. Τι εννοούμε… Αν κάνεις κάποιο ταξίδι και το τζάμι γεμίσει έντομα, μην περιμένεις να το καθαρίσεις όταν γυρίσεις. Όσο τα έντομα μένουν πάνω ξεραίνονται και μαζί με την όποια βρωμιά μαζευτεί, δημιουργείται μία κρούστα που μετά είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί. Επίσης, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει πάνω στο χρώμα του αμαξώματος, υπάρχει κίνδυνος ζημιάς στην απόχρωση, οπότε χρειάζεται πολύ προσοχή ακόμα και όταν θα καθαριστεί.

Δείτε ακόμη: Αλλαγή λαδιών: Πόσα χιλιόμετρα μπορώ να κάνω αν καθυστερήσω να τα αλλάξω;

Τέλος, αν απλά γυρίσατε από το ταξίδι σας και θέλετε να καθαρίσετε το χαμό από το τζάμι σας, λίγο σαπούνι με ζεστό νερό ώστε να μαλακώσουν τα σημάδια είναι ότι πρέπει. Προσέχουμε να χρησιμοποιήσουμε σωστό πανάκι ώστε να μην γδάρουμε το γυαλί, ενώ φυσικά αποφεύγουμε να ασκήσουμε μεγάλη πίεση για τον ίδιο.