Leasing αυτοκινήτου: Τι κάνω αν θέλω μοντέλο που δεν υπάρχει στις προσφορές;

Κάποιοι αγοραστές, μπορεί να μην καλύπτονται από τον στόλο της εκάστοτε εταιρείας leasing. Μπορούν όμως να μισθώσουν ένα μοντέλο που δεν υπάρχει στην πλατφόρμα τους;

  • -
  • -

Σήμερα, είναι πολλοί εκείνοι που επιλέγουν το leasing αυτοκινήτου. Από εταιρείες, ελεύθερους επαγγελματίες και νομικά πρόσωπα, μέχρι και ιδιώτες που μπορεί να μην έχουν φορολογικά κίνητρα, όμως θέλουν να μην ασχολούνται με το όχημα που οδηγούν και να είναι ξέγνοιαστοι. Φυσικά, η διαδικασία συνήθως ξεκινάει με μια έρευνα αγοράς στα sites των εταιρειών leasing. Τα αυτοκίνητα που προσφέρουν είναι πολλά και σχεδόν για κάθε γούστο, οπότε ανάλογα τα χρήματα που θέλει να δίνει κάποιος κάθε μήνα, κάνει και την επιλογή του. Τι γίνεται όμως αν ο υποψήφιος πελάτης θέλει ένα πολύ συγκεκριμένο αυτοκίνητο; Υπάρχει λύση;

Leasing που το φτιάχνει ο πελάτης

Αν υπάρξει ένας ενδιαφερόμενος που ζητά μια συγκεκριμένη έκδοση αυτοκινήτου, ακόμη και ένα ειδικό μοντέλο που δεν διατίθεται σε καμία εταιρεία leasing, συνήθως υπάρχει τρόπος να ικανοποιηθεί το θέλημά του. Για παράδειγμα, ίσως βρει ένα Dacia Duster με τον κινητήρα υγραερίου και κίνηση εμπρός, όμως αν ο ίδιος θέλει απαραίτητα την τετρακίνητη diesel έκδοση επειδή χρησιμοποιεί το SUV του σε εκτός δρόμου διαδρομές, θα πρέπει να το ζητήσει από την ίδια την εταιρεία μίσθωσης. Αντίστοιχα, αν ενδιαφέρεται για ένα ιδιαίτερο και σπορ μοντέλο, όπως είναι ένα Hyundai i30 N DCT με 280 ίππους, θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία.

Οι εταιρείες μίσθωσης έχουν άμεση επικοινωνία με τις εισαγωγικές εταιρείες από κάθε μάρκα, οπότε προωθούν το αίτημα του πελάτη και διαμορφώνουν την προσφορά του. Οι προτάσεις που ήδη υπάρχουν στις ιστοσελίδες τους απευθύνονται στη μεγαλύτερη μερίδα ενδιαφερόμενων, όμως δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο μιας συγκεκριμένης απαίτησης, από υποψήφιους πελάτες. Για αυτό και υπάρχουν οι διαδικασίες που ακολουθούν, όταν προκύπτει μια τέτοια περίπτωση. Εννοείται ότι στις ειδικές αυτές παραγγελίες μπορεί να γίνει και περεταίρω παραμετροποίηση, όπως η προσθήκη extra εξοπλισμού και άλλα, φυσικά με χρέωση.

Η διαδικασία… αντίστροφα!

Τώρα, στην περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να επικοινωνήσει με μια συγκεκριμένη εταιρεία leasing ώστε να λάβει προσφορά για μοντέλο που δεν υπάρχει στον στόλο, υπάρχει κι άλλη λύση. Μπορεί να πάει σε έναν επίσημο dealer της μάρκας που τον ενδιαφέρει και να κάνει την παραγγελία. Ας πούμε, αν θέλει ένα i30 N DCT, πάει σε μια Hyundai, διαμορφώνει το αυτοκίνητο όπως το θέλει (χρώμα, εξοπλισμός κλπ) και στη συνέχεια, να ζητήσει από την αντιπροσωπεία να στείλει την προσφορά σε εταιρείες leasing.

Δείτε ακόμη: Leasing αυτοκινήτου - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Κατόπιν, τα αρμόδια τμήματα των εταιρειών χρονομίσθωσης θα εξετάσουν το αίτημα της αντιπροσωπείας και θα φτιάξουν προσφορές leasing που στη συνέχεια θα προωθηθούν στον πελάτη. Το τελευταίο βήμα της διαδικασίας είναι ο ενδιαφερόμενος να δει προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις κάθε συμβολαίου και να διαλέξει την εταιρεία που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές του ανάγκες και προτιμήσεις.