Τι κάνω αν δεν λειτουργεί το έξυπνο κλειδί - Πώς βάζω μπροστά το αυτοκίνητο;

Τα νέας γενιάς αυτοκίνητα διαθέτουν «έξυπνα» κλειδιά, τα οποία ωστόσο, κάποια στιγμή θα μείνουν από μπαταρία. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

  • -
  • -

Δίνετε ένα σεβαστό ποσό για να αγοράσετε το καινούριο σας αυτοκίνητο. Μαζί με αυτό, φυσικά  παίρνετε και το κλειδί, το βασικό αξεσουάρ για ξεκλειδώνουν και να κλειδώνουν οι πόρτες, αλλά και να ενεργοποιείται ο κινητήρας. Πολλά νέα μοντέλα ωστόσο, διαθέτουν τα λεγόμενα «έξυπνα» κλειδιά, τα οποία δεν χρειάζεται καν να βγάζετε από την τσέπη σας.

Τα smart key έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν ο οδηγός πλησιάζει στο όχημα, η πόρτα να ξεκλειδώνει μόνη της. Επίσης, δεν υπάρχει η κλασική υποδοχή για τη μίζα, αλλά ένα κουμπί start/stop, το οποίο πιέζεις και ο κινητήρας παίρνει μπροστά.

kleidi

Με τα «έξυπνα» κλειδιά, όλα γίνονται αυτόματα. Ουσιαστικά, πρόκειται για νέας γενιάς τηλεχειριστήρια, τα οποία, λειτουργούν με μπαταρία. Κάποια στιγμή λοιπόν, η μπαταρία θα αποφορτιστεί. Το θέμα είναι τι γίνεται τότε και αν υπάρχει εναλλακτική επιλογή.

Με ποιο τρόπο θα ξεκλειδώσω το αυτοκίνητο

Όταν λοιπόν αποφορτιστεί η μπαταρία του κλειδιού, προφανώς πρέπει να την αντικαταστήσετε. Εκείνη τη στιγμή όμως, δεν έχετε τον χρόνο και πρέπει να φύγετε άμεσα για τη δουλειά. Τι κάνετε; Το εξής, πολύ εύκολο.

kleidi

Όλοι οι κατασκευαστές, σε όλα τα κλειδιά τύπου smart key, έχουν εγκαταστήσει μέσα στο χειριστήριο που κρατάτε στο χέρι σας ένα μηχανικό κλειδί. Για να το αφαιρέσετε, πιέστε απλά τον μοχλό που υπάρχει στο κάλυμμα του βασικού χειριστηρίου και τραβήξτε το. Στη χειρολαβή της πόρτας υπάρχει επίσης ένα διακριτικό καπάκι, το οποίο, πρέπει να απελευθερώσετε. Στη συνέχεια τοποθετήστε το κλειδάκι στην υποδοχή και ανοίξτε την πόρτα.

Πώς θα βάλω μπροστά τον κινητήρα χωρίς μπαταρία στο κλειδί

Απλή είναι η λύση και σε αυτή την περίπτωση. Βάλτε ξανά το μηχανικό κλειδί στη θήκη και τοποθετήστε το χειριστήριο κοντά στο κουμπί start/stop. Πολλά αυτοκίνητα, πάνω στον κολόνα του τιμονιού έχουν σχεδιασμένο το σήμα του κλειδιού η γραμμές, δείχνοντας το σημείο που πρέπει να ακουμπήσει.

kleidi

Δείτε ακόμη: Το κλειδί των 10.000 δολαρίων - Σε ποιο αυτοκίνητο ανήκει [video]

Μόλις πλησιάσει εκεί το κλειδί, ο αισθητήρας το «διαβάζει» ακόμη κι αν η μπαταρία είναι πλήρως αποφορτισμένη και ο κινητήρας εκκινεί κανονικά. Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την επαναλάβετε συνεχώς, όμως, προτείνεται να μεταβείτε όσο πιο σύντομα γίνεται για αντικατάσταση της μπαταρίας.