Πήρες καινούριο αυτοκίνητο και δεν έχει 0 χιλιόμετρα; Δες τον λόγο

Αν αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο από την αντιπροσωπεία ρίξε μια ματιά στο οδόμετρο. Θα δεις ότι αναγράφει ορισμένα χιλιόμετρα. Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό;

  • -
  • -

Έχεις παραγγείλει το νέο σου αυτοκίνητο και περιμένεις να σε ειδοποιήσουν για να το παραλάβεις. Όταν πας στην αντιπροσωπεία να το πάρεις όμως, αντιλαμβάνεσαι ότι στο οδόμετρο αναγράφει κάποια χιλιόμετρα, στις περισσότερες περιπτώσεις ορισμένες δεκάδες. Εκεί, θα αναρωτηθείς τι έχει συμβεί και ποιος έχει οδηγήσει το ολοκαίνουριο αυτοκίνητό σου.

new car

Η απάντηση είναι απλή. Προφανώς, δεν το πήρε κάποιος άλλος για να κάνει βόλτα. Το αυτοκίνητο από την στιγμή που θα βγει από το εργοστάσιο, είτε για να μπει στην νταλίκα, είτε στο φορτηγό πλοίο που θα το μεταφέρει στον τελικό προορισμό, πρέπει να κινηθεί. Αυτό φυσικά δεν θα γίνει πάνω σε κάποιο γερανό, αλλά με τους τροχούς του. Οπότε, θα γράψει τα πρώτα του χιλιόμετρα, τα οποία είναι ελάχιστα, συνήθως γύρω στα 10-20 χλμ.

Αν στο οδόμετρο αναγράφεται μεγαλύτερη ένδειξη, δηλαδή γύρω στα 50 χλμ., υπάρχει επίσης εξήγηση. Το αυτοκίνητό σου είναι μεταξύ αυτών που επιλέχθηκαν από το εργοστάσιο για τον ποιοτικό έλεγχο. Κάποιος επαγγελματίας λοιπόν της εταιρείας στα κεντρικά, το επέλεξε μαζί με ορισμένα ακόμη την ώρα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής, προκειμένου να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο μέσα στις εγκαταστάσεις. Εδώ, αξίζει να τονίσουμε πως, η πλειονότητα των εργοστασίων, διαθέτει ειδικές διαδρομές στον περιβάλλοντα χώρο προκειμένου να διεξάγονται με ασφάλεια οι τελικές δοκιμές ελέγχου σε αναρτήσεις, ηχομόνωση και λειτουργία τροχών.

new car

Δες εδώ πώς θα πάρεις επιδότηση 13.000 € για επαγγελματικό αυτοκίνητο

Οπότε, όταν παραλάβεις το νέο σου αυτοκίνητο και δεις ότι έχει διανύσει κάποια χιλιόμετρα μην ενοχληθείς με τον πωλητή και την αντιπροσωπεία. Το όχημά σου εξακολουθεί να παραμένει του «κουτιού» κι εσύ είσαι αυτός που θα το εγκαινιάσει στον δημόσιο δρόμο.