4 απλά Tips για τα πρώτα σας χιλιόμετρα με καινούριο αυτοκίνητο

Μόλις πάρουμε τα κλειδιά στα χέρια μας, νιώθουμε πως ο δρόμος μας ανήκει. Αν δεν προσέξουμε, όμως, ενδέχεται να πλουτίσουμε τα συνεργεία

  • -
  • -

H χαρά που συνοδεύει την αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου, κυριολεκτικά, δεν περιγράφεται. Με το που πιάσουμε το τιμόνι αναδύεται μια έντονη επιθυμία να ξεχυθούμε μαζί του στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης μας.

Βέβαια, προκειμένου να μην το «τραυματίσουμε», καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε κάποιους απλούς κανόνες, τους οποίους υπενθυμίζει ο Richard Gladman, επικεφαλής της εταιρείας παροχής υψηλού επιπέδου συμβουλευτικών υπηρεσιών οδικής ασφάλειας IAM Roadsmart. 

1)   Ακολουθήστε μια «ευγενική» οδηγική συμπεριφορά, αποφεύγοντας τα απότομα φρεναρίσματα και τις επιταχύνσεις. Πρέπει, επίσης, να θυμάστε πως, εφόσον οδηγείται «πολιτισμένα» κατά τα πρώτα χιλιόμετρα, τα ελαστικά θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 

2)   Ελέγχετε τη στάθμη του ψυκτικού υγρού, όπως και τα λάδια του κινητήρα. Η κατανάλωση λαδιού ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη στα πρώτα 8.000 km, διότι τα εξαρτήματα του κινητήρα χαλαρώνουν σταδιακά. Μετά το πέρας, ωστόσο, των πρώτων χιλιομέτρων η κατανάλωση λαδιού πρέπει να σταθεροποιηθεί. 

3)   Κατά τα πρώτα 2.000 km, αποφύγετε να καλύπτετε μεγάλες αποστάσεις αναπτύσσοντας μια συγκεκριμένη σταθερή ταχύτητα. Στον αντίποδα, καλό θα ήταν να οδηγείτε σε διαφορετικό εύρος ταχυτήτων. 

4)   Η κατανάλωση καυσίμου, κατά τα πρώτα χιλιόμετρα, είναι μεγαλύτερη από την ενδεικτική. Όσο περνάει ο καιρός, ωστόσο, θα δείτε πως με ένα γέμισμα θα καλύπτετε μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΜΕΝΟ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...