Επαγγελματικό αυτοκίνητο: Πώς θα πάρεις επιδότηση 13.000 €;

Τεράστιο ποσό δίνει το κράτος στους επαγγελματίες, ώστε να πάρουν καινούριο επαγγελματικό αυτοκίνητο. Δες πώς.

  • -
  • -

Ο επαγγελματίας που θέλει να αλλάξει το αυτοκίνητο της δουλειάς μπορεί τώρα να το κάνει εξοικονομώντας πολλά χρήματα, καθώς το κράτος προσφέρει επιδότηση η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 13.000 ευρώ. Όμως ποιες είναι οι προϋποθέσεις και σε ποιες περιπτώσεις δίνεται η επιδότηση;

Η κρατική ενίσχυση αφορά την αγορά καινούριου αυτοκινήτου το οποίο θα κινείται αποκλειστικά με ρεύμα. Ο επαγγελματίας που θα επιλέξει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση θα δει το κράτος να επιδοτεί με ένα γενναίο ποσό την αγορά που θέλει να κάνει, στο πλαίσιο των ενεργειών που αφορούν την προώθηση της ηλεκτροκίνησης γενικότερα.

Έτσι, το όφελος για τον επαγγελματία θα είναι διπλό. Από τη μία θα αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο με σημαντική έκπτωση, ενώ από την άλλη θα εξοικονομεί σε μόνιμη βάση πάρα πολλά χρήματα καθώς το κόστος κίνησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι κατά πολλές φορές μικρότερο σε σχέση με τα θερμικά, ακόμα και εκείνα που χρησιμοποιούν diesel.

Citroen-jumpy-e-SpaceTourer

Η επιδότηση που προσφέρει το κράτος για την αγορά ηλεκτρικού επαγγελματικού φτάνει το 30% επί της ΛΤΠΦ (Λιανική Τιμή Προ Φόρων), με πλαφόν τις 8.000 ευρώ. Ωστόσο, αν η έδρα της εταιρείας βρίσκεται σε κάποιο νησιωτικό δήμο το ανώτατο ποσό της επιδότησης αυξάνεται στα 8.000 ευρώ. Έτσι η επιδότηση φτάνει τα 12.000 ευρώ.

Εκτός των παραπάνω, αν η αγορά ηλεκτρικού επαγγελματικού συνδυαστεί με απόσυρση του παλιού, η επιδότηση αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ. Έτσι, για την ηπειρωτική χώρα η επιδότηση φτάνει τα 9.000 ευρώ και για τις νησιωτικές περιοχές στα 13.000 ευρώ.

Δείτε ακόμαΗλεκτρικά αυτοκίνητα: Δες πόσο κοστίζουν με την επιδότηση τα 10 καλύτερα!

Η κάθε εταιρεία μπορεί να αγοράσει όσα αυτοκίνητα επιθυμεί και να επιδοτηθεί με τα παραπάνω ποσά για όλα, αν ο συνολικός αριθμός είναι μέχρι και 20 οχήματα. Από το 21ο και πάνω η επιδότηση μειώνεται σε 20% με πλαφόν τα 6.000 ευρώ.

Στα παραπάνω προστίθεται επιδότηση 400 ευρώ για την αγορά έξυπνων φορτιστών, με το ποσό να αφορά το κάθε σημείο φόρτισης ξεχωριστά.

Θεωρείς ότι είναι αρκετά αυτά τα χρήματα ή χρειάζονται πολύ περισσότερα για να πειστούν οι επαγγελματίες να στραφούν στα ηλεκτρικά;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...