Ποια είναι η καλύτερη ώρα και μέρα για να ταξιδέψεις;

Το ταξίδι με αυτοκίνητο δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Για να το ευχαριστηθείς όμως και να μην ταλαιπωρηθείς, ρίξε μια ματιά σε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές.

  • -
  • -

Χιλιάδες αυτοκίνητα πηγαινοέρχονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Χαλκιδική έως την Κρήτη. Οι οδηγοί αδημονούν να φθάσουν στον προορισμό τους, είτε αυτό αφορά τον τόπο διακοπών που έχουν επιλέξει, είτε κάποια δουλειά. Το να ταξιδεύεις με όχημα, είναι μια εμπειρία. Απαιτεί όμως σωστή προετοιμασία ώστε να αποφύγεις τυχόν καθυστερήσεις και απρόοπτα.

road trip

Το πρώτο και το βασικότερο για ένα επιτυχημένο ταξίδι είναι η επιλογή της ώρας που θα αναχωρήσεις. Η καλύτερη ώρα για να ξεκινήσεις σύμφωνα με τους ειδικούς είναι νωρίς το πρωί. Εκτός του ότι θα κερδίσεις τη μέρα, η διαδρομή είναι πιο ξεκούραστη σε σύγκριση με το βράδυ και πιο ασφαλής, καθώς η ορατότητα είναι σαφώς καλύτερη.

road trip

Φυσικά, πρέπει να έχεις κατά νου και την ημέρα. Άλλο είναι να βρίσκεσαι στον δρόμο για παράδειγμα την περίοδο πριν και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, όπου η κίνηση σχεδόν σε όλες τις εθνικές οδούς είναι αυξημένη και άλλο λίγες μέρες νωρίτερα ή αργότερα. Οι χειρότερες ημέρες παραδοσιακά, είναι η Παρασκευή και η Κυριακή. Το καλοκαίρι, συνήθως, υπάρχει η ευελιξία επιλογής της ημέρας αναχώρησης, οπότε προτίμησε να πραγματοποιήσεις το ταξίδι τα πρωινά των καθημερινών.

Τα απαραίτητα για ένα ευχάριστο ταξίδι

Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι, καλό είναι να έχεις μεριμνήσει για ορισμένα πράγματα, όπως αν διαθέτεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα, πόση ώρα χρειάζεται για να φτάσεις στον προορισμό και τι καιρό θα κάνει.

Ας δούμε τα βασικότερα:

  • Τσέκαρε ελαστικά, λάδια και υγρά στο αυτοκίνητο
  • Έλεγξε ότι έχεις μαζί σου άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα, ασφάλεια και κινητό
  • Ρύθμισε από πριν τη διαδρομή στο GPS ώστε να έχεις μια ιδέα για το χρονοδιάγραμμα
  • Γέμισε με καύσιμο το ντεπόζιτο πριν φύγεις – Μην περιμένεις να το κάνεις στη διαδρομή γιατί μπορεί να το χρυσοπληρώσεις
  • Κάνε μια έρευνα για τα διόδια που θα συναντήσεις στη διαδρομή. Φρόντισε να έχεις ψιλά και κέρματα
  • Η μουσική ταιριάζει απόλυτα με το ταξίδι. Βεβαιώσου ότι έχεις κατεβάσει αρκετές λίστες αναπαραγωγής
  • Να έχεις μαζί σου νερό και ελαφριά σνακ αν η διαδρομή είναι πολύωρη


Αν έχω μικρά παιδιά πότε να αναχωρήσω

Σε περίπτωση που πας διακοπές με το ταίρι σου, η κατάσταση προφανώς και είναι χαλαρή στο αυτοκίνητο. Αν όμως έχεις παιδιά και ειδικά μικρά, ίσως, είναι προτιμότερο να φύγεις αργά το βράδυ. Τα τέκνα θα κοιμηθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής και εσύ θα απολαύσεις τη μουσική σου χωρίς ταραχές. Προφανώς, πρέπει να είσαι ξεκούραστος και να έχεις μαζί σου καφέ, καθώς το βράδυ το βιολογικό ρολόι του ανθρώπου δεν λειτουργεί το ίδιο καλά.

road trip

Διαβάστε επίσης: Κάνω οικονομία ή καίω περισσότερο με cruise control;

Επίσης, λόγω της έλλειψης φωτισμού και επαρκούς σηματοδότησης στο μεγαλύτερο οδικό δίκτυο της χώρας μας, απαιτείται να έχεις τα μάτια σου… 14. Να θυμάσαι πως στα πίσω καθίσματα υπάρχουν και μικρά παιδάκια, τα οποία κοιμούνται.