Αθήνα – Ναύπλιο: Τόσα θα πληρώσεις σε διόδια

Μονοήμερη εκδρομή, πολυήμερες διακοπές ή τριήμερα; Το Ναύπλιο ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις.

  • -
  • -
Αθήνα – Ναύπλιο: Τόσα θα πληρώσεις σε διόδια

Σε απόσταση μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα βρίσκεται το Ναύπλιο, μια μαγευτική πόλη που σε γοητεύει όσες φορές και αν την έχεις επισκεφθεί. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς κοντινούς προορισμούς για τους Αθηναίους και όχι άδικα, αφού εκτός από πανέμορφο, το Ναύπλιο απέχει μόλις 140 χιλιόμετρα.

ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ: ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ

Γύρω από την πόλη μπορείς να βρεις πολλές ωραίες παραλίες όπως αυτές στο Κονδύλι και το Τολό, ενώ από την άλλη πλευρά του Ναυπλίου (προς Άστρος) συναντάς το Κιβέρι και την παραλία στις Βίλες η οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή αλλά αν την επισκεφθείς θα σου μείνει αξέχαστη. Μέσα στην πόλη, το Παλαμήδι κλέβει την παράσταση, όπως και η θέα στο Μπούρτζι.


ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ

Επιβάλλεται ο περίπατος στο γύρο της Αρβανιτιάς, όπως και ένας καφές στο χέρι για να ανέβεις να τον πιείς στο ρολόι και να απολαύσεις τη θέα του Ναυπλίου από ψηλά. Τι θα πληρώσεις όμως για να τα κάνεις όλα αυτά; Οι σταθμοί διοδίων που θα συναντήσεις μέχρι και το Ναύπλιο είναι τρεις και το συνολικό ποσό που θα κληθείς να πληρώσεις είναι σχετικά χαμηλό.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Σταθμός Ελεύσινας: 2,10€
  • Σταθμός Ισθμού: 1,80€
  • Σταθμός Σπαθοβουνίου: 2,45€

Το σύνολο είναι 6,35€ για επιβατικό αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με τα 140 χιλιόμετρα ταξιδιού, που θεωρούνται αρκετά λίγα, το κόστος διατηρείται χαμηλά. Ένα τυπικό αυτοκίνητο που χρειάζεται 7 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου θα κάψει περίπου 15€. Μαζί με τα διόδια, η διαδρομή προς Ναύπλιο ίσα που ξεπερνά τα 20€. Η τιμή της αμόλυβδης υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία που διαβάζουμε εδώ.

ΑΘΗΝΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ: ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ

Ο δρόμος μέχρι και την πρωτεύουσα της Αργολίδας αποτελείται από σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και ένα μικρό κομμάτι επαρχιακού. Λίγα χιλιόμετρα μετά τα διόδια του Σπαθοβουνίου βγαίνεις στην έξοδο για Μυκήνες (υπάρχει ταμπέλα και για το Ναύπλιο) και κατευθύνεσαι προς τα Δερβενάκια. Οι λάτρεις της οδήγησης θα απολαύσουν τη διαδρομή, η οποία έχει καλή πίσσα και αρκετό φάρδος στο δρόμο. Μετά το μικρό κομμάτι στα Δερβενάκια, ο δρόμος για το Ναύπλιο αποτελείται κυρίως από μεγάλες ευθείες με αρκετούς χώρους για προσπέραση και χωρίς να κρύβει κινδύνους.