Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: 3 φθηνοί προορισμοί με αυτοκίνητο

Με τα τριήμερα να είναι το θέμα του μήνα, είπαμε να βρούμε για εσάς 3 φθηνούς προορισμούς που μπορείτε να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο για να πετάξετε χαρταετό.

  • -
  • -

Ευκαιρίες για αποδράσεις προσφέρει ο Μάρτιος, καθώς μας επιφυλάσσει δύο τριήμερα. Το πρώτο είναι αυτός της Καθαράς Δευτέρας στις 18 Μαρτίου και το επόμενο η επέτειος της 25ης Μαρτίου

Τις δύο αυτές αργίες, πολλοί σχεδιάζουν να εξορμήσουν στα πέριξ, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά, το αυτοκίνητό τους. 

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Ο νέος μεγάλος δρόμος της Ελλάδας θα παραδοθεί το Πάσχα

Με αφορμή τα δύο συνεχόμενα τριήμερα, είπαμε να βρούμε για εσάς 3 προορισμούς που να έχουν μεν μία απόσταση περίπου 150 km από την Αθήνα, ώστε να αλλάξετε και λίγο παραστάσεις, αλλά ταυτόχρονα να μην κοστίζουν μία περιουσία. Το κόστος για τα καύσιμα έχουν υπολογιστεί με τιμές κατανάλωσης αλλά και αγοράς για ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί αμόλυβδη 95 οκτανίων. Μία μέση τιμή για το λίτρο βγαίνει στα 1,86 €/lt, ενώ μία μέση κατανάλωση που θέσαμε είναι τα 7,5 lt/100km. Από εκεί και πέρα, το μόνο που μένει να προστεθεί είναι το κόστος των διοδίων και έτσι καταλήγουμε στο τελικό ποσό. Πάμε να δούμε τους προορισμούς λοιπόν, από τον φθηνότερο στον ακριβότερο:

Κύμη – 23,82 €

1

Η Κύμη, γνωστή και ως «Το μπαλκόνι του Αιγαίου» αποτελεί έναν εύκολο και σχετικά κοντινό προορισμό από την Αθήνα. Μόλις 145 km μακριά από την πρωτεύουσα, η κωμόπολη βρίσκεται στα ανατολικά του νομού Εύβοιας και αποτελεί το σημαντικότερο τεχνητό λιμάνι του νομού. Αμφιθεατρικά χτισμένη σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, με πολλούς παραδοσιακούς οικισμούς. Το ταξίδι ως εκεί κοστίζει συνολικά 23,82 €, με 20,27 € να αναλογούν σε καύσιμα και 3,55 € στα μοναδικά διόδια των Αφιδνών που θα πρέπει να περάσετε. Να πούμε πως αυτές οι τιμές αναλογούν αν επιλέξετε τη διαδρομή που περνά πάνω από το βουνό της Δίρφυς, με τον δρόμο να είναι ελαφρώς πιο δύσκολος, αλλά πιο σύντομος. Αν θέλετε την πιο εύκολη διαδρομή που περνά από το Αλιβέρι, θα πρέπει να διανύσετε συνολικά 165 km, ανεβάζοντας το κόστος για τα καύσιμα στα 23 € και το συνολικό στα 26,55 €.

Ναύπλιο – 26,43 €

2

Σε απόσταση μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα βρίσκεται το Ναύπλιο, μια μαγευτική πόλη που σε γοητεύει όσες φορές και αν την έχεις επισκεφθεί. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς κοντινούς προορισμούς για τους Αθηναίους και όχι άδικα, αφού εκτός από πανέμορφο, το Ναύπλιο απέχει μόλις 140 χιλιόμετρα. Το ταξίδι έως την πρωτεύουσα της Αργολίδας κοστίζει συνολικά 26,43 €, με τα καύσιμα να ανέρχονται σε 19,53 € και τα διόδια λίγο κάτω από 7 € (6,9 €). Στη διαδρομή περνάτε από τρεις σταθμούς διοδίων που έχουν τις εξής τιμές:

  • Σταθμός Ελευσίνας: 2,30€
  • Σταθμός Ισθμού: 1,90€
  • Σταθμός Σπαθοβουνίου: 2,70€

Δείτε ακόμη: Τέλος οι παραβάσεις στους δρόμους - Στήνει παντού μπλόκα η Αστυνομία

Αράχοβα – 31,46 €

3

Αν και η Αράχοβα είναι ένας από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να την επισκεφθείς και μέσα στην άνοιξη. Το πασίγνωστο χωριό προσφέρει πάρα πολλά καλά μαγαζιά, άφθονα καταλύματα, ενώ αν είστε τυχεροί και το βουνό έχει κρατήσει χιόνι, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα σε κοντινή απόσταση, αυτό του Παρνασσού. Η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 170 km που γίνονται σε περίπου 2 ώρες, χάρη και στον πολύ καλό δρόμο, ενώ το κόστος για το συγκεκριμένο ταξίδι σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας ανέρχεται σε 31,46 €. 23,71 € για τα καύσιμα και άλλα 7,75 για τα διόδια. Στη διαδρομή περνάτε από δύο σταθμούς: Αφιδνών (3,55 €) και Θήβας (4,20 €).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...