Πάσχα στο Ναύπλιο: Πόσο θα κοστίσει;

Μια εκδρομή μέχρι το Ναύπλιο είναι συνήθης επιλογή για αρκετούς κατοίκους της πρωτεύουσας, ειδικά σε εορταστικές περιόδους όπως το Πάσχα.

  • -
  • -

Το Ναύπλιο είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση και αποζημιώνει τον επισκέπτη με τις ομορφιές του, όμως πόσο θα κοστίσει ώστε να φτάσουμε μέχρι εκεί και να επιστρέψουμε, ξεκινώντας από την Αθήνα;

Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν εκτοξευτεί, οι μετακινήσεις έχουν αλλάξει δραματικά. Για μια εξόρμηση μέχρι το Ναύπλιο ή άλλη εκδρομή παρόμοιας απόστασης, όλοι μας πρέπει να υπολογίσουμε ξανά τα χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανήσουμε. 

Η απόσταση μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου είναι 138 km και προκειμένου να φτάσουμε στην αργολική πόλη θα χρειαστεί να σταματήσουμε σε τρεις σταθμούς διοδίων, πληρώνοντας συνολικά 6,45 ευρώ (2,10 στην Ελευσίνα, 1,80 στον Ισθμό και 2,55 στο Σπαθοβούνι). Τις ίδιες στάσεις για διόδια θα κάνουμε και στην επιστροφή, οπότε το συνολικό κόστος των διοδίων φτάνει τα 12,90 ευρώ. Φυσικά σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και τα καύσιμα.

Ναύπλιο

Ο πρώτος υπολογισμός αφορά την κίνησή μας με κάποιο αυτοκίνητο βενζίνης, το οποίο θα θεωρήσουμε ότι καταναλώνει 7 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 km. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταναλώσουμε 9,66 λίτρα για να πάμε και άλλα τόσα για να γυρίσουμε, σύνολο 19,32 λίτρα. Με την τιμή ανά λίτρο στα 2 ευρώ, το κόστος θα φτάσει τα 38,64 ευρώ. Μαζί με τα διόδια, τα συνολικά έξοδα αν κινηθούμε με βενζίνη θα φτάσουν τα 51,54 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Φεύγεις διακοπές - Ξέρεις τι επιτρέπεται να μεταφέρεις με το αυτοκίνητο;

Ο δεύτερος υπολογισμός αφορά χρήση αυτοκινήτου με πετρέλαιο. Αναμενόμενα, εδώ το σύνολο είναι πιο χαμηλό, αφ’ ενός λόγω της μειωμένης κατανάλωσης και αφ’ ετέρου λόγω της χαμηλότερης τιμής. Θα θεωρήσουμε ότι το αυτοκίνητό μας απαιτεί 5 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χλμ. Κατά συνέπεια, θα χρειαστούμε 6,9 λίτρα για να πάμε και άλλα τόσα για να επιστρέψουμε. Με την τιμή ανά λίτρο στα 1,8 ευρώ, θα κληθούμε να πληρώσουμε για πετρέλαιο 24,84 ευρώ. Αν προσθέσουμε και τα διόδια, τα συνολικά έξοδα για να πάμε στο Ναύπλιο με πετρέλαιο είναι 37,74 ευρώ, δηλαδή 13,8 ευρώ λιγότερα.

Τι λέτε; Είναι πολλά ή λίγα. Εσείς θα κάνετε μία τέτοια εκδρομή ή όχι;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...