Η χειρότερη κίνηση των Ελλήνων οδηγών - Έχει πρόστιμο 700 €

Είναι μια συνήθεια που κάνουν πολλοί οδηγοί, ειδικά στις πόλεις. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν, ότι πρόκειται περί παράβασης που τιμωρείται αυστηρά.

  • -
  • -

Η έλλειψη σεβασμού και η παραβατικότητα στους ελληνικούς δρόμους, αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Μεγάλη μερίδα οδηγών, θεωρεί πως οι δρόμοι του ανήκουν, προκαλώντας με τη συμπεριφορά του σε καθημερινή βάση. Ένα από τα συχνότερα φαινόμενα είναι η «σφήνα» στα φανάρια ή στις εξόδους των αυτοκινητόδρομων. Ενώ όλοι περιμένουν υπομονετικά ο ένας πίσω από τον άλλον, κάποιος, βγαίνει ξαφνικά από το πλάι, τους περνάει όλους και στέκεται πρώτος.
sfina

Στόχος του δεν είναι άλλος από το να κερδίσει λίγα μέτρα και κάποια λεπτά χρόνου. Όμως, εκτός του ότι προκαλεί εκνευρισμό στους υπόλοιπους, επηρεάζει τόσο την κυκλοφορία των οχημάτων όσο και την πορεία των πεζών, αφού 9 στις 10 φορές πατάει πάνω στη διάβαση.

Τι λέει ο ΚΟΚ για το κλέψιμο της σειράς

Η αστυνομία προφανώς και δεν μπορεί να βρίσκεται σε κάθε φανάρι, προκειμένου να εντοπίσει τους «εξυπνάκηδες». Αν όμως, τον δει να παρακάμπτει την ουρά και να επιχειρεί να περάσει εμπρός, έχει το δικαίωμα να του βεβαιώσει παράβαση.

Διαβάστε επίσης: Πρόστιμο 700 € για την παράβαση που κάνουν οι περισσότεροι

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οδηγός υποχρεούται να σταματήσει προ της ειδικής γραμμής διακοπής αυτής ή, αν δεν υπάρχει τέτοια, σε αρκετή απόσταση από το σηματοδότη, ώστε η σηματοδότηση να είναι σε αυτόν ευχερώς ορατή, να παραμένει δε σε στάση μέχρις ότου ανάψει το πράσινο φως. Επίσης υποχρεούται να μην εισέρχεται στον οδικό κόμβο ούτε να κινείται πάνω στις διαβάσεις πεζών, εάν ο σηματοδότης είναι τοποθετημένος στο μέσο ή στην απέναντι πλευρά του κόμβου. Σε περίπτωση που παραβεί την παραπάνω διάταξη, τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ και με αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.