5 μεταχειρισμένα SUV με 10.000 €

Προσφέροντας υψηλό επίπεδο ανέσεων και χώρων, αλλά και δυνατότητες εκτός ασφάλτου, τα συγκεκριμένα SUV είναι προσιτά και μερικά από αυτά, τετρακίνητα.

  • -
  • -

Η μεγαλύτερη τάση της αυτοκίνησης αυτή τη στιγμή, είναι τα SUV. Στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών αυτοκινήτων, τα SUV επίσης έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ η αγορά μεταχειρισμένων επίσης έχει πολλές προτάσεις, για όσους ζητούν ένα υπερυψωμένο αυτοκίνητο αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην αγορά ενός νέου. Τα πλεονεκτήματα των SUV είναι η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος για ήπια κίνηση εκτός δρόμου, η ευρυχωρία λόγω της ψηλής καμπίνας και το αίσθημα ασφάλειας.

Μερικές φορές, υπάρχει και τετρακίνηση που αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες πέρα από την άσφαλτο. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε 5 μεταχειρισμένα SUVέως 10.000 €. Το συγκεκριμένο φάσμα τιμής είναι πολύ δημοφιλές στην αγορά, ενώ πολλοί είναι οι αγοραστές που ζητούν ένα SUV όχημα με αυτή την τιμή. Όπως είναι λογικό, όλα τα αυτοκίνητα της λίστας έχουν… κλείσει δεκαετία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιόλογες προτάσεις ή ότι δεν υπάρχουν πολλά ποιοτικά, καλοσυντηρημένα μεταχειρισμένα.

Honda CR-V 2009

Το Honda CR-V είναι ένα γνήσιο SUV της ιαπωνικής σχολής. Ξεχωρίζει στο κομμάτι της αξιοπιστίας, αλλά και των χώρων, ενώ διαθέτει μια απολύτως συγκροτημένη οδική συμπεριφορά που προσφέρει ασφάλεια και υψηλή ποιότητα κύλισης. Αν και είναι εμφανώς προσανατολισμένο στην ασφάλτινη χρήση, υπάρχει σύστημα τετρακίνησης για περισσότερη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Ο βενζινοκινητήρας των 2.0 λίτρων με τους 150 ίππους προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις, αλλά δεν διακρίνεται στην οικονομία καυσίμου.

Nissan Qashqai 2012

Σε λίστες που αποτελούνται από SUV μοντέλα, το Nissan Qashqai δηλώνει πάντα «παρών». Πρόκειται για μια από τις πιο εμπορικές και αξιόλογες προτάσεις, ακόμη και στα χαμηλότερα τιμολογιακά στρώματα. Η ανανεωμένη εκδοχή της πρώτης γενιάς βρίσκεται στο φάσμα κόστους που εξετάζουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι διαθέσιμο με πλειάδα κινητήρων diesel ή βενζίνης, ενώ υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις, αλλά σε ακριβότερη τιμή. Bonus οι εκδόσεις +2 με επταθέσιο εσωτερικό και μεγαλύτερους χώρους, για όσους τους χρειάζονται.

Skoda Yeti 2010

Η πρώτη απόπειρα της σύγχρονης Skoda στην κατηγορία των SUV έγινε με το Yeti, ένα μοντέλο με ιδιαίτερη σχεδίαση αλλά εξαιρετική επίδοση τιμής-αξίας. Το Skoda Yeti είναι ένα πληρέστατο αυτοκίνητο με πολύ καλούς χώρους για το μέγεθός του, άνετο και ασφαλές. Επίσης, διατίθεται με μια μεγάλη γκάμα turbo κινητήρων. Το σύνολο βενζίνης 1.8 TSI με τους 160 ίππους είναι μάλλον και το πιο ολοκληρωμένο, καθώς προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, μαζί με λογική κατανάλωση καυσίμου και «λογικό» για τη χώρα μας κυβισμό. Στην αγορά υπάρχουν και 4x4 εκδόσεις.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα 4x4 SUV με 10.000 €

Toyota RAV4 2009

Ένα από τα πρώτα μοντέλα που χρησιμοποίησαν τον όρο SUV όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, είναι το Toyota RAV4. Σε επίπεδο πωλήσεων ήταν πάντα πρωταγωνιστής, όπως και τα περισσότερα Toyota, ενώ έχει δώσει... πιστοποίηση αξιοπιστίας όλα αυτά τα χρόνια, όπως παραδοσιακά συμβαίνει με τα δημιουργήματα της φίρμας. Στη συγκεκριμένη του γενιά είναι ένα αξιοπρεπέστατο SUV για οικογενειακή χρήση, αλλά και για light εκτός δρόμου εξορμήσεις καθώς διαθέτει ικανή απόσταση από το έδαφος και τετρακίνηση. Συνήθως, εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων, ο οποίος ωστόσο καταναλώνει αρκετό καύσιμο.

Volkswagen Tiguan 2010

Όταν η Volkswagen αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί με… πυγμή στα μεσαία SUV, τότε παρουσίασε και το Tiguan πρώτης γενιάς, ένα καινοτόμο μοντέλο που μπήκε στην τάση της τότε εποχής, αλλά έχοντας πολλά πλεονεκτήματα. Ανάμεσά τους οι εμπορικοί κινητήρες 1.4 TSI με 150 ίππους, αλλά και οι ισχυρότερες προτάσεις των 2.0 TSI. Τα ζητήματα αξιοπιστίας υπήρχαν, αλλά τα περισσότερα έχουν επιδιορθωθεί μέχρι και σήμερα, ενώ ανάμεσα στα ατού του μοντέλου ήταν η δυνατότητα συνδυασμού των περισσότερων εκδόσεων με σύστημα τετρακίνησης 4MOTION και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.