5+1 μεταχειρισμένα 7θέσια SUV και MPV με 17.000 €

Περισσότερες θέσεις, μεγάλοι χώροι και αυξημένη πρακτικότητα, σε προσιτή τιμή. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα συνδυάζουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά!

  • -
  • -

Οι επιλογές μιας οικογένειας που αναζητά επταθέσια αυτοκίνητα σε χαμηλή τιμή, είναι πραγματικά περιορισμένες. Παλαιότερα, τα πολυμορφικά ήταν περισσότερα, αλλά και φθηνότερα. Πλέον αν θέλει κάποιος ένα σύγχρονο όχημα με περισσότερες από πέντε θέσεις, τότε θα πρέπει να πληρώσει αρκετά χρήματα. Στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υπάρχουν αρκετές προτάσεις από δεύτερο χέρι με επταθέσια διαμόρφωση εσωτερικού.

Ακόμη και με ένα ποσό της τάξεως των 17.000 €, μπορεί να βρεθεί κάτι αξιόλογο, όμως μοιραία, η γκάμα επιλογών είναι περιορισμένη καθώς και τα ίδια τα αυτοκίνητα δεν είναι πολλά. Παρακάτω ακολουθεί η σχετική λίστα, σε αλφαβητική σειρά. Να τονίσουμε πάντως, ότι τα περισσότερα τέτοια μοντέλα στην αγορά έχουν και αρκετά χιλιόμετρα στο οδόμετρο, καθώς η οικογενειακή χρήση συνήθως προβλέπει και αρκετά ταξίδια. Ένας σωστός έλεγχος για όλα τα πιθανά «μελανά σημεία» του οχήματος, επιβάλλεται πριν την αγορά.

1 - BMW Σειρά 2 Gran Tourer 2015

H μεγαλύτερη εκδοχή της BMW Σειράς 2 ονομάζεται Gran Tourer, έχει αμάξωμα MPV και δυνατότητα να μεταφέρει έως και 7 επιβάτες. Τα πιο πολλά στην αγορά είναι στην έκδοση 216d με τον τρικύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 116 ίππων, άρα η οικονομία καυσίμου είναι εγγυημένη. Το ίδιο και οι μεγάλοι χώροι. Παρά το γεγονός ότι τα πολυμορφικά συνήθως δεν διαπρέπουν στο κομμάτι της μεταπωλητικής αξίας, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική καθώς το σήμα BMW… πουλάει από μόνο του. Τα περισσότερα, πάντως, κυμαίνονται ελαφρώς πάνω από το όριο των 15.000 €. Υπάρχουν μερικά που βρίσκεις στα χρήματα αυτά, αλλά έχουν περισσότερα χιλιόμετρα.

2 - Mitsubishi Outlander 2010

Ένα καθαρόαιμο ιαπωνικό SUV, με τετρακίνηση και αρκετά καλή εμπορική πορεία στην Ελλάδα. Το Mitsubishi Outlander δεύτερης γενιάς ήταν διαθέσιμο με επτά θέσεις, για όσους αναζητούσαν λύσεις μεταφοράς περισσότερων ατόμων. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά από τα συγκεκριμένα SUV είναι διαθέσιμα σε τιμές αρκετά χαμηλότερες των 17.000 €, οπότε αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή αν το budget είναι οριακό. Ένα από τα «προβλήματα» πάντως, εντοπίζεται στο κομμάτι του κινητήρα. Όχι σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία, η οποία είναι αρκετά καλή, αλλά ο κυβισμός των 2.4 λίτρων που συνεπάγεται αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης, η κατανάλωση καυσίμου δεν είναι ακριβώς… χαμηλή.

3 - Nissan X-Trail 2014

Έχοντας το Qashqai στην κατηγορία των μεσαίων SUV, η Nissan επέλεξε να μεγαλώσει κι άλλο το X-Trail, τοποθετώντας το ένα σκαλί ψηλότερα. Η αύξηση στις διαστάσεις επέτρεψε τη διαμόρφωση ενός επταθέσιου εσωτερικού, το οποίο ουσιαστικά πήρε τη θέση του προγενέστερου Nissan Qashqai +2. Το Nissan X-Trail, είναι ένα παραδοσιακό SUV με μεγάλους χώρους και αυξημένη πρακτικότητα. Κυκλοφόρησε κυρίως σε πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, ενώ πολλά από τα αυτοκίνητα στην αγορά είναι αυτόματα και τετρακίνητα. Όποιος αναζητά ένα με λιγότερα χιλιόμετρα, πάντως, θα πρέπει να ανεβάσει λίγο το budget.

4 - Opel Zafira Tourer 2013

Ένα από τα πιο κλασικά οικογενειακά MPV που κατασκευάστηκαν ποτέ. Το Opel Zafira ήταν από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα του είδους του, ενώ στις πρώτες δύο γενιές του πραγματικά άλλαξε τον όρο «οικογενειακό αυτοκίνητο». Το τρίτο Opel Zafira ήταν εμφανώς ανανεωμένο και καλύτερο σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, οι εποχές που τα MPV είχαν ζήτηση, άρχισαν να εξασθενούν. Η εμπορική του πορεία δεν ήταν ανάλογη με των προηγούμενων δύο, άρα στην Ελλάδα τα μεταχειρισμένα είναι σαφώς λιγότερα. Σε κάθε περίπτωση, είναι από τα πιο φθηνά σύγχρονα μεταχειρισμένα επταθέσια που μπορεί να αγοράσει κανείς, για αυτό η περίπτωσή του αξίζει σίγουρα μια δεύτερη ματιά.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα diesel SUV με 15.000 €

5 - Renault Grand Scenic 2017

Το πιο σύγχρονο αυτοκίνητο της λίστας, είναι το Renault Grand Scenic. Τα περισσότερα που θα βρεθούν στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένου είναι εισαγωγής από άλλες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο είχε περιορισμένη εμπορική πορεία στη χώρα μας. Αυτό ωστόσο, δεν είναι πρόβλημα αν γίνει ενδελεχής έλεγχος του οχήματος. Πρόκειται για ένα σύγχρονο επταθέσιο αυτοκίνητο με μπόλικη τεχνολογία και τεράστιους χώρους. Θα ικανοποιήσει σίγουρα τους οικογενειάρχες με μεγάλες απαιτήσεις, ενώ προσφέρει και την απαιτούμενη ασφάλεια για ένα αυτοκίνητο το οποίο συχνά θα ταξιδεύει με όλη την οικογένεια μέσα. Οι πετρελαιοκινητήρες που συνδυάζεται, είναι αποδοτικοί και ιδιαίτερα οικονομικοί σε κατανάλωση.

+1 - Toyota Land Cruiser 2006

Όποιος αναζητά πραγματικά εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες και τεράστιους χώρους, μπορεί να κοιτάξει παραδοσιακά 4x4 μοντέλα όπως το Toyota Land Cruiser. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει και πολλά μειονεκτήματα, όπως τον τεράστιο κινητήρα των 4.0 λίτρων και την… τρομακτική κατανάλωση καυσίμου. Αν και δεν μοιάζει για μια λογική επιλογή, λόγω των σημαντικά αυξημένων εξόδων του, μπορεί να ικανοποιήσει μια μεγάλη οικογένεια σε περίπτωση που τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα. Θα αποζημιώσει με την παροιμιώδη αξιοπιστία του και τη δυνατότητα να κινείται σε κάθε είδους έδαφος. Πολλά από τα αυτοκίνητα στην αγορά είναι εξοπλισμένα και με συστήματα υγραερίου που ρίχνουν τα έξοδα μετακίνησης, ενώ δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα στις συγκεκριμένες μετατροπές.