Video-Δοκιμή Ford Ranger Raptor: Offroad supercar!

Η δεύτερη γενιά του Ford Ranger Raptor έγινε ακόμη πιο σκληροπυρηνική και παράλληλα, απέκτησε έναν twin-turbo V6 βενζινοκινητήρα 3.0 λίτρων με 292 ίππους!

  • -
  • -

Το Ford Ranger Raptor στην πρώτη του γενιά ήταν ένα αυτοκίνητο που όταν το οδηγήσαμε, σκεφτήκαμε ότι δύσκολα θα μπορούσε να γίνει καλύτερο. Ωστόσο, δεν χρειάστηκαν περισσότερα από λίγα χιλιόμετρα στο τιμόνι της νέας γενιάς, προκειμένου να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι ότι «εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο». Και δεν πρόκειται για μια τυποποιημένη παροιμία, αλλά για μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Ευθύνη για την απόλυτη ολοκλήρωση του νέου Raptor, έχει η νέα ανάρτηση της Fox που πλέον περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, η πολύ ανώτερη καμπίνα με πραγματικά premium στοιχεία και τεχνολογία, όπως και ο απίστευτος V6 βενζινοκινητήρας των 3.0 λίτρων με δύο turbo και 292 ίππους.

Παναγία μου!

Τα νούμερα δεν είναι αρκετά για να αφήσουν να εννοηθεί τι μπορεί να κάνει το Raptor εκτός δρόμου. Και δεν αναφερόμαστε σε σκαρφαλώματα και πέρασμα από δύσκολα εμπόδια, καθώς οποιοδήποτε pick-up με κοντές σχέσεις, μπλοκέ διαφορικά και καλά λάστιχα μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιο τερέν. Εννοούμε αν προσπαθήσεις να πας γρήγορα, σε μια χωμάτινη διαδρομή! Η Ford Performance έκανε τα μαγικά της και το νέο Ranger Raptor θυμίζει κάτι από… WRC στον τρόπο που ισοπεδώνει το έδαφος μπροστά του και περνάει από την κροκάλα σαν να πατάει σε χαλίκια. Για όποιον νομίζει πως υπερβάλλουμε, να πούμε ότι είναι ίσως ο πιο ρεαλιστικός τρόπος για να περιγράψουμε με λέξεις τις ικανότητες αυτού του θηρίου.

Δείτε τη video-δοκιμή μας στην κορυφή του άρθρου και απολαύστε το νέο Ford Ranger Raptor σε εντυπωσιακά πλάνα, μαζί φυσικά με όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που θα θέλατε να ξέρετε.

Δείτε ακόμη: Video - Οδηγούμε το Volkswagen Amarok V6 TDI