Νέο video: Δοκιμάζουμε το Volkswagen Amarok 3.0 TDI 240 PS

Έχοντας μια απολύτως προηγμένη τεχνολογικά καμπίνα, άριστη ποιότητα κατασκευής και τον V6 diesel κινητήρα των 3.0 λίτρων, το Volkswagen Amarok σίγουρα δεν είναι ένα… αγροτικό!

  • -
  • -

Εδώ και χρόνια, η κατηγορία των pick-up έχει ξεφύγει από τα αυστηρά επαγγελματικά όρια και έχει αναπτυχθεί, χαρίζοντάς μας μοντέλα με κορυφαία τεχνολογία και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Από την πρώτη του γενιά το 2010, το Volkswagen Amarok έδινε μια ακόμη πιο «προσεγμένη» νότα στην κατηγορία, κλείνοντας το μάτι σε εκείνους που ήθελαν κάτι σε… SUV, αλλά με καρότσα! Φυσικά, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι θυσιάζεται έστω και ένα μέρος από τις off-road ικανότητες και τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα. Κάθε άλλο!

Το νέο Volkswagen Amarok είναι εδώ!

Στη δεύτερη γενιά του, το Volkswagen Amarok έγινε ακόμη πιο πολιτισμένο. Με μεγάλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων, 25 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ευχάριστα στην αφή πλαστικά στο εσωτερικό, χώρους για πέντε και εξοπλισμό από τον οποίο δεν λείπει τίποτα απολύτως, το δημοφιλές pick-up παραπέμπει σε επιβατικό μοντέλο. Εκεί που δεν μοιάζει καθόλου με τα SUV που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι οι εκτός δρόμου ικανότητές του. Το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION είναι μόνο η… αρχή.

Διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (κίνηση πίσω, αυτόματη τετρακίνηση, τετρακίνηση με μπλοκέ κεντρικό διαφορικό και τετρακίνηση με κοντές σχέσεις), μπλοκέ διαφορικό στο κέντρο και πίσω, αλλά και εξελιγμένα ηλεκτρονικά να παρακολουθούν κάθε στιγμή τις κινήσεις των τροχών. Το ωφέλιμο φορτίο αγγίζει τους 1,19 τόνους, το φορτίο έλξης μπορεί να φτάσει έως τους 3,5 τόνους (ρυμουλκούμενο με φρένα) και ο χώρος φόρτωσης (καρότσα) έχει μελετηθεί για αυξημένη πρακτικότητα και δυνατότητες πρόσδεσης. Ο turbo εξακύλινδρος (V6) diesel κινητήρας TDI των 3.0 λίτρων, αποδίδει 240 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Δείτε τη δοκιμή μας για την κορυφαία έκδοση του Volkswagen Amarok (διατίθεται και με τετρακύλινδρο diesel 2.0 TDI) στο video στην κορυφή του άρθρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...