Video-Δοκιμή Audi Q8 e-tron 55: Το πολυτελές ηλεκτρικό SUV!

Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, οι σύγχρονες τεχνολογίες και το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης των 408 ίππων, συνθέτουν το άκρως εντυπωσιακό Audi Q8 e-tron 55!

  • -
  • -

Πλέον, η ηλεκτροκίνηση… κατακτά τις περισσότερες κατηγορίες αυτοκινήτων. Με δεδομένα την απολύτως αθόρυβη λειτουργία, την καταιγιστική επιτάχυνση και τη μεγάλη αυτονομία που εξασφαλίζουν οι μπαταρίες, αν κάποια αυτοκίνητα οφείλουν να είναι ηλεκτρικά, αυτά είναι τα πολυτελή SUV. Ακριβώς στην ίδια λογική στηρίχθηκε και η Audi, δημιουργώντας το φουτουριστικό Q8 e-tron 55. Εμείς το δοκιμάσαμε για να δούμε αν όλα αυτά που υποστηρίζονται στη θεωρία, ενσωματώνονται και στην πράξη!

Με 408 ίππους και αυτονομία 582 km

Οι ισχυρισμοί της Audi για το Q8 e-tron 55 είναι τουλάχιστον εντυπωσιακοί. Σημειώστε ότι η ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων αγγίζουν τους 408 ίππους, η συνολική ροπή, τα 664 Nm, τα 0-100 km/h έρχονται σε 5,2 sec και η αυτονομία αγγίζει έως και τα 582 km. Στην πράξη, με μια μέση κατανάλωση στις 25 kWh ανά 100 km, καλύπτονται πάνω από 400 km. Η μπαταρία των 106 kWh εξασφαλίζει σημαντική χιλιομετρική ανεξαρτησία στο μεγάλο SUV, ενώ όταν έρθει η ώρα της φόρτισης, τα πράγματα δεν… μαυρίζουν ξαφνικά. Και αυτό γιατί με ισχύ φόρτισης έως 170 kW, μισή ώρα είναι αρκετή ώστε το ποσοστό φόρτισης να σκαρφαλώσει από το 10%, στο 80%.

Σύμφωνα με την Audi, 10 λεπτά είναι αρκετά ώστε να κερδίσει 123 km αυτονομίας! Εκτός από το προηγμένο σύστημα κίνησης, το Audi Q8 e-tron 55 διαθέτει πολλά ακόμη… όπλα. Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής πληρούν τα αυστηρά πρότυπα που θέτει η γερμανική εταιρεία, υπεράνω κριτικής είναι οι χώροι της καμπίνας, ενώ οι τεχνολογίες που ενσωματώνονται προκαλούν πονοκέφαλο!

Δείτε ακόμη: Η Video-Δοκιμή μας για το εκρηκτικό Audi RS e-tron GT των 646 ίππων

Στο κομμάτι της οδήγησης εμφανίζεται συγκροτημένο, με την αερανάρτηση να μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά ανάλογα με τις συνθήκες και τη διάθεση του οδηγού. Είναι προφανές ότι η Audi επένδυσε πολύ στο κορυφαίο ηλεκτρικό SUV της. Δείτε τη video-δοκιμή μας στην κορυφή του άρθρου για να μάθετε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το Q8 e-tron 55!