Video - Δοκιμή Audi RS e-tron GT: Ταξίδι στον χρόνο

Το ισχυρότερο Audi στην ιστορία είναι ηλεκτρικό. Με 646 ίππους, η επιτάχυνση θολώνει το τοπίο γύρω σου. Όμως, πόσο… RS είναι το RS e-tron GT; Η απάντηση στο video.

  • -
  • -

Μερικά αυτοκίνητα έχουν τόσο ισχυρή προσωπικότητα που όταν τα βλέπεις, αντιλαμβάνεσαι αμέσως ότι ο κόσμος αλλάζει. Η ηλεκτροκίνηση σήμερα έχει καθιερωθεί στον κόσμο της αυτοκίνησης, όμως η Audi τόλμησε να βάλει τα σήματα RS πάνω σε ένα ηλεκτρικό. Όχι σε οποιοδήποτε μοντέλο όμως… Πρόκειται για το RS e-tron GT, το ισχυρότερο αυτοκίνητο με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια στη μάσκα. Ένα εντυπωσιακό GT, το οποίο όμως πρέπει να τιμήσει το φημισμένο λογότυπο που δεσπόζει στο αμάξωμα!

Ένα GT σε ρυθμούς RS

Ας είμαστε ειλικρινείς. Για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οι επιδόσεις δεν είναι πρόβλημα. Αν φημίζονται για κάτι, τότε αυτό είναι η εκπληκτική τους επιτάχυνση. Στο Audi RS e-tron GT των 646 ίππων περιμένεις ότι θα είναι πολύ γρήγορο. Όσο κι αν έχεις προετοιμαστεί όμως, η πραγματικότητα είναι μια γερή σφαλιάρα. Με launch control, τα 0-100 km/h εκτελούνται σε ρυθμούς πολυβόλου, απαιτώντας μόνο 3,3 δευτερόλεπτα. Η τετρακίνηση δεν επιτρέπει σπιναρίσματα, παρά μόνο μια μικρή εκτόνωση της δύναμης.

Δείτε ακόμη: Η αναλυτική γραπτή δοκιμή του GOCAR για το Audi RS e-tron GT

Η συνέχεια από εκεί και πάνω είναι αντίστοιχα εντυπωσιακή, καθώς το Audi RS e-tron GT χρησιμοποιεί δύο σχέσεις όταν τίθεται σε λειτουργία το launch control, μια για εκπληκτική εκκίνηση και άλλη μια για αμείωτη επιτάχυνση όταν πια το κοντέρ σημαδεύει τριψήφια νούμερα. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ενσωματώνουν τέτοια τεχνολογία. Στη δοκιμή μας όμως, δεν εστιάσαμε τόσο στις επιδόσεις, που λίγο-πολύ τις περιμέναμε. Θέλαμε να δούμε πόσο εύκολα ισορροπεί ανάμεσα στους δύο εκ διαμέτρου αντίθετους ρόλους: τους τουριστικούς ρυθμούς GT και τους… καταιγιστικούς ρυθμούς RS. Τα κατάφερε; Η απάντηση στο video που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας!