Video – Δοκιμή: Kia Sportage 1.6 T-GDI 48V Hybrid 180 PS

Το SUV της Kia διατήρησε το ίδιο όνομα, ωστόσο άλλαξε εκ βάθρων και εμφανίζεται ανώτερο, σε κάθε τομέα. Δείτε τη video – δοκιμή μας για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες!

  • -
  • -

Η αυτοκίνηση προχωράει, τα SUV εμφανίζουν όλο και περισσότερη ζήτηση, ενώ οι αγοραστές ζητούν τεχνολογίες και ψηφιακά συστήματα. H Kia γνωρίζει πως να συνδυάσει τέλεια όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά και πολλά ακόμη, με το Sportage να αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα για να αιτιολογήσουμε όλα τα παραπάνω! Το όνομα μένει το ίδιο, αλλά το αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουργιο και αναβαθμισμένο σε κάθε τομέα. Φυσικά, όλα αυτά τα λέμε αφού το οδηγήσαμε και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας.

Σε αυτή τη video – δοκιμή μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο Kia Sportage. Το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται στην 5η γενιά του, η οποία σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά. Η εξωτερική του εμφάνιση ξεχωρίζει, ειδικά στο εμπρός μέρος που τα φώτα ημέρας δημιουργούν ένα μοναδικό σύνολο με την εντυπωσιακή μάσκα. Στο προφίλ, οι γραμμές του οικογενειακού SUV κρύβουν τον όγκο του, ενώ στο πίσω μέρος το «σκαλοπάτι» χωρίζει την επιφάνεια στα δύο, φτιάχνοντας ένα εκλεπτυσμένο οπτικό αποτέλεσμα.

Οδηγήσαμε την έκδοση με τον ήπια υβριδικό 48V, τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1.6 λίτρων, με τους 180 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Ο 1.6 T-GDI συνεργάζεται πολύ καλά με το σασμάν 7DCT, καταναλώνοντας λογικές ποσότητες καυσίμου και αποδίδοντας αρκετή ισχύ για να κινήσει γρήγορα το C-SUV της Kia. Στην περίπτωσή μας, κινητήριοι τροχοί ήταν οι εμπρός, ωστόσο είναι διαθέσιμες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το εσωτερικό του έχει εξαιρετικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Η ποιότητα βρίσκεται στο άνω άκρο της κατηγορίας και αποπνέει μια premium, αλλά και high tech αύρα. Άλλωστε, οι δύο κυρτές οθόνες των 12,3 ιντσών έκαστη τραβούν αμέσως τα βλέμματα και δημιουργούν υψηλές προσδοκίες. Δείτε τη video – δοκιμή μας για το νέο Kia Sportage και μάθετε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε!