Δοκιμή Alfa Romeo Giulia και Mercedes-Benz C200: Ποιο προτιμάς;

Δύο εξαιρετικά premium σεντάν που στοχεύουν σε διαφορετικές προτιμήσεις, αλλά στο ίδιο κοινό. Διαλέγεις Ιταλία ή Γερμανία;

  • -
  • -

Το όνομα της Mercedes-Benz φιγουράρει πάντα στα κορυφαία στρώματα των πολυτελών κατηγοριών. Στα μεσαία σεντάν, εκπροσωπείται από τη C-Class με απόλυτη επιτυχία, για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Η σημερινή γενιά της έχει κάνει τρομερό άλμα εξέλιξης συγκριτικά με την προηγούμενη, σε βασικούς τομείς όπως η τεχνολογία και η διασκεδαστική οδική συμπεριφορά.

Από την άλλη η Alfa Romeo Giulia μπορεί να ανανεώθηκε πρόσφατα, όμως έγινε σε στοχευμένα σημεία που απλώς την έκαναν ακόμη καλύτερη. Δεν άλλαξε ριζικά, αλλά αυτό ακριβώς ήταν το ζητούμενο. Μια πραγματική κούκλα που βάζει τον οδηγό σε πρώτο πλάνο, παρέχοντάς του ένα εξαιρετικό πισωκίνητο σύνολο που τόσο μας είχε λείψει από την ιταλική φίρμα. Η ποιότητα και εδώ είναι υψηλή, οι χώροι πολύ καλοί και η καθημερινή συμβίωση, απολαυστική.

Ο Γιάννης Λημναίος τα δοκίμασε και τα δύο και μας έγραψε τις εντυπώσεις του σε αναλυτικές δοκιμές. Ήταν φανερά ενθουσιασμένος με την πληρότητα της Mercedes, ενώ πραγματικά λάτρεψε τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα της Alfa Romeo. Παρακάτω με ένα κλικ στις φωτογραφίες τους, μπορείτε να διαβάσετε λεπτομερώς την άποψή του και στη συνέχεια, ψηφίστε ποιο από τα δύο premium σεντάν θα ήταν η δική σας επιλογή, στο poll που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου.

Την προσεκτικά μελετημένη ως προς όλους τους τομείς Mercedes-Benz ή την κορυφαία οδηγικά Alfa Romeo και περίπου 10.000€ ρέστα στην τσέπη, λοιπόν;

Mercedes-Benz C200


Alfa Romeo Giulia

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...