Δοκιμή: Hyundai Kona ή Suzuki Vitara;

Δύο δημοφιλή B-SUV, με κινητήρες που κάνουν χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας και νεανικό χαρακτήρα

  • -
  • -

Η αυτοκίνηση διανύει τη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή, με αρκετές εταιρείες να έχουν επιλέξει επιλογές αυτού του είδους για να ενισχύσουν την αποδοτικότητα των κινητήριων συνόλων τους. Στις πιο ήπιες υβριδικές εκδοχές, τον πρώτο λόγο συνήθως έχει ένα σύστημα 48V, το οποίο υπόσχεται ελαφρώς βελτιωμένες επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση αλλά και μικρότερες εκπομπές ρύπων.

Η Suzuki έχει σημαντική παράδοση σε κατασκευές αυτού του είδους, αφού εδώ και αρκετό καιρό προσέφερε αντίστοιχες εκδόσεις στο αμάξωμα των Swift και Baleno. Σήμερα, ήπια υβριδική εκδοχή προσφέρεται στο αμάξωμα του Vitara, και φυσικά τόσο στις δικίνητες, όσο και στις τετρακίνητες εκδόσεις.

Στην αντίπερα όχθη, στο παιχνίδι του εξηλεκτρισμού έχει μπει και η Hyundai, προσφέροντας σχεδόν όλα τα μοντέλα της γκάμας της με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V. Έτσι, ο 1.000άρης των 120 ίππων με το σχετικό σύστημα τοποθετήθηκε κάτω από το αμάξωμα και του ανανεωμένου Kona, ενισχύοντας τον αποδοτικό του χαρακτήρα.

 

Εσείς, ποιο από τα δύο προτιμάτε; Αφού διαβάσετε τις δοκιμές κάθε μοντέλου, πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί.

 

Hyundai Kona 1.0 iMT 48V Hybrid

Ανανεωμένη σχεδίαση, σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, σε συνδυασμό με αποδοτικό κινητήρα. Αυτά είναι τα κύρια συστατικά της πετυχημένης αναβάθμισης του Hyundai Kona.

 

Suzuki Vitara 1.4 HYBRID 48V

Το B-SUV της Suzuki περνά στην εξηλεκτρισμένη εποχή με σύστημα mild hybrid 48 volt που συνδυάζεται με 1.400άρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, τόσο σε εκδόσεις 2WD όσο και σε 4WD.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...